Ima jedna stvar u kojoj su ''Orlovi'' najbolji na Mundijalu...

Od pet reprezentacija koje su najviše pretrčale u prvoj fazi SP - četiri su eliminisane.

Fudbal 30.06.2018 | 23:00
Ima jedna stvar u kojoj su ''Orlovi'' najbolji na Mundijalu...
Okreni obrni, nastup Orlova na Mundijalu u Rusiji, kada se podvule crta, za većinu je ipak razočaravajući. Bez obzira što su se naši momci časno oprostili u meču protiv Brazila, onaj neuspeh u sudaru sa Švajcarcima i dalje toliko boli da sve dobro urađeno uspešno osenči.  

Malo je onoga čime bismo baš mogli da se dičimo i što ćemo pamtiti po dobru sa ruskog turnira, ali jedna stvar poprilično nas je iznenadila kada je svedena statistika prvog kruga šampionata. Naime, u koloni "pretrčani kilometri" Srbija je odnela pobedu?! Baš u tom segmentu koji nam je po predanju večito bio kamen spoticanja i prepreka da napravimo "nešto veliko". Zvuči neverovatno, ali tako je. Na tri utakmice u grupi izabranici Mladena Krstajića prevalili su ukupno 339 kilometara, iliti u proseku 113km po utakmici. Posle ovog podatka niko barem neće moći da zameri na borbenosti i htenju Mitroviću, Tadiću, Matiću i drugovima.

(Mada će se sigurno naći i oni koji će reći da je to dosta prizemno shvatanje modernog sporta, pre svega fudbala. Ima i onih koji trče kao "muve bez glave", jelte...)

Srpski igrači najviše su pretrčali protiv Švajcaraca - 116 kilometra. Veću kilometražu za 90 i kusur minuta zabeležila su samo dva tima - Rusi na premijeri i Južnokorejci protiv Nemačke u 3. kolu. Zanimljivo, kada smo najmanje trčali uspeli smo da pobedimo - protiv Kostarike u 1. kolu 109 kilometara. 

Iza Srbije na ovoj zanimljivoj listi plasirala se Nemačka, sa 112km u proseku, a slede Rusija, Australija, Egipat... Šta nam još govori ova lista? Pa recimo da su mnogo gore prošli baš ti koji su najviše trčali. Od TOP 5 ekipa sa ove liste četiri su eliminisane, a od prvih 11, čak osam?! 

Kanda se to vraća vreme majstora loptanja? Pitanje za širu debatu...  

NAPOMENA: U prve tri kolone su kilometri pretrčani u utakmicama u grupi (prvo, drugo, treće kolo), u četvrtoj je izvučena prosečna brojka. Crnim slovima obeležene su selekcije koje su ispale sa Mundijala.

Bilo kako bilo, zanimljivo je i to da su recimo Argentinci na svakoj utakmici trčali isto - 101 kilometar, odnosno da Japanci baš i nisu tako veliki radnici kakvim ih mi smatramo. Pazite sad - poslednje mesto sa svega 96km pretrčanih u proseku.

Šalu na stranu, razmotrite dobro tabelu pred vama pa sami izvucite zaključke.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar