Лијепе вијести: Типсаревић се враћа у септембру!

Некада осми играч света планира повратак тенису после готово годину дана паузе.

Тенис 02.07.2018 | 21:15
Лијепе вијести: Типсаревић се враћа у септембру!
Јанко Типсаревић последњих година више је ван терена него на турнирима због компликација са петом.

Упркос тешком периоду кроз који пролази не одустаје од тениса. Почео је да тренира у жељи да се у септембру врати на турнире. Изабрао је да ће му повратнички наступ бити на челинџеру у Бањалуци.

"Пре три месеца сам седми пут имао операцију ноге и заиста се надам да више нећу морати да идем 'под нож'. Почео сам да тренирам и у случају да не буде болова, у плану је да 10. септембра будем у Бањалуци и наступим на челинџеру. Захвалио бих свим људима из организације на добијеној 'вајлд' карти", изјавио је за "Независне" Јанко Типсаревић.

Ускоро ће кренути са јачим тренинзима и озбиљнијом припремом.

"Сада сам у грађевини, правимо трећу академију 'Типсаревић' у Београду, са мајсторима сам од јутра до мрака и све иде својим током. Када се ти послови финализују, за отприлике месец дана, требало би да почнем са јачим тренинзима. Овакав почетак ми не значи много јер сам био у овом 'филму' раније. Када ојачам, када уместо сат и по дневно будем могао без бола да тренирам четири-пет сати - тада ћу бити задовољан", рекао је Типсаревић, који тренутно заузима 399. место на АТП листи.

Типсаревић је последњи наступ имао у Њујорку, у септембру прошле године, када је елиминисан у другом колу УС Опена.

ПОСЛЕ ТЕНИСА - ТЕНИС

Јанко Типсаревић, који има 34 године, још не размишља о завршетку каријере, али већ има планове о томе чиме ће се бавити када "окачи рекет о клин".

"Ја сам пре пет година пресекао и одлучио чиме ћу се бавити када не будем играо. Имам три академије у Београду, менаџерску агенцију са WТА и АТП играчима и потенцијално ћу се бавити тренерским послом. Нисам за опцију да 30-40 недеља годишње путујем са неким играчем по турнирима, али ако буде посебна прилика и изазов, ко зна...", навео је Типсаревић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар