Lijepe vijesti: Tipsarević se vraća u septembru!

Nekada osmi igrač sveta planira povratak tenisu posle gotovo godinu dana pauze.

Tenis 02.07.2018 | 21:15
Lijepe vijesti: Tipsarević se vraća u septembru!
Janko Tipsarević poslednjih godina više je van terena nego na turnirima zbog komplikacija sa petom.

Uprkos teškom periodu kroz koji prolazi ne odustaje od tenisa. Počeo je da trenira u želji da se u septembru vrati na turnire. Izabrao je da će mu povratnički nastup biti na čelindžeru u Banjaluci.

"Pre tri meseca sam sedmi put imao operaciju noge i zaista se nadam da više neću morati da idem 'pod nož'. Počeo sam da treniram i u slučaju da ne bude bolova, u planu je da 10. septembra budem u Banjaluci i nastupim na čelindžeru. Zahvalio bih svim ljudima iz organizacije na dobijenoj 'vajld' karti", izjavio je za "Nezavisne" Janko Tipsarević.

Uskoro će krenuti sa jačim treninzima i ozbiljnijom pripremom.

"Sada sam u građevini, pravimo treću akademiju 'Tipsarević' u Beogradu, sa majstorima sam od jutra do mraka i sve ide svojim tokom. Kada se ti poslovi finalizuju, za otprilike mesec dana, trebalo bi da počnem sa jačim treninzima. Ovakav početak mi ne znači mnogo jer sam bio u ovom 'filmu' ranije. Kada ojačam, kada umesto sat i po dnevno budem mogao bez bola da treniram četiri-pet sati - tada ću biti zadovoljan", rekao je Tipsarević, koji trenutno zauzima 399. mesto na ATP listi.

Tipsarević je poslednji nastup imao u Njujorku, u septembru prošle godine, kada je eliminisan u drugom kolu US Opena.

POSLE TENISA - TENIS

Janko Tipsarević, koji ima 34 godine, još ne razmišlja o završetku karijere, ali već ima planove o tome čime će se baviti kada "okači reket o klin".

"Ja sam pre pet godina presekao i odlučio čime ću se baviti kada ne budem igrao. Imam tri akademije u Beogradu, menadžersku agenciju sa WTA i ATP igračima i potencijalno ću se baviti trenerskim poslom. Nisam za opciju da 30-40 nedelja godišnje putujem sa nekim igračem po turnirima, ali ako bude posebna prilika i izazov, ko zna...", naveo je Tipsarević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar