Леман: Жељели смо дуже роштиљати уз Мундијал!

"Очигледно смо сви јако разочарани. Нисмо навикли на овакве ствари и то је шок за нас", рекао је Јенс Леман.

Фудбал 29.06.2018 | 18:15
Леман: Жељели смо дуже роштиљати уз Мундијал!
Јенс Леман (48), некада сјајни њемачки голман, који данас ради као тренер чувара мреже у Арсеналу, казао је за британске медије да је њемачка јавност очекивала да ће дуже роштиљати уз утакмице "елфа" на Свјетском првенству, али да се све завршило након нешто више од једне седмице.

"Мислим да нисмо били у стању ријешити проблем против тимова који се дубоко бране. Очигледно је да се против таквих екипа мора играти брзо и одлучно, вршити притисак на бокове, изводити прецизне пасове и имати некога ко ће их претворити у голове. Све ове ствари нисмо показали на турниру. Не можете кривити некога да није давао све од себе. Чак је и Мануел Нојер показивао велики напор да учини нешто, али очигледно није успио", казао је Леман, те додао:

"Очигледно смо сви јако разочарани. Нисмо навикли на овакве ствари и то је шок за нас. Њемачка јавност је очекивала да ће организовати роштиље до краја турнира, а онда одједном све се завршило након нешто више од једне седмице."

Бранилац наслова свјетског шампиона Њемачка је јучерашњим поразом 0:2 од Јужне Кореје у трећем колу групе "Ф" испала са Свјетског првенства у Русији, док су се у осмину финала пласирале Шведска и Мексико. Ради се о најранијем испадању Нијемаца с Мундијала још од 1938. године, када су елиминисани у шеснаестини финала. Након испадања "елфа" јасно је да ће у Русији бити промовисан нови свјетски шампион у фудбалу.

Леман је на голу репрезентација стајао у 61 утакмици. С Њемачком је 2002. године био вицешампион свијета, а четири године касније освојио је треће мјесто. Током каријере бранио је Шалке 04, Милан, Борусију Дортмунд, Арсенал и Штутгарт.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар