Пиво после тренинга? Никако!

Поједини мушкарци воле да у слободно време одиграју фудбалски или кошаркашки меч са пријатељима, па да онда после сумирају утиске и опусте се мало уз омиљено алкохолно пиће. И у бројним рекламама могу се видети чак и професионални спортисти који се после напорног тренинга опуштају уз омиљену чашицу неког алкохолног пића.

Здравље 28.06.2018 | 12:59
Пиво после тренинга? Никако!
Међутим, имајући у виду у којем стању се налази тело након напорних спортских активности и тога шта му алкохол уради, није тешко претпоставити да је конзумирање истог након тога веома лоша идеја, пише Дејли мејл.

Наиме, спортови у којима се доста трчи и скаче, замарају и оштећују мишиће, праве отеклине на телу, којем је потребно време да се опорави. Уколико је још и вруће, тело ће изгубити и додатну течност кроз зној, а смањује се и проток крви, а самим тим и мање кисеоника циркулише кроз мишиће и органе.

Телу је неопходно да се опорави од тако интензивних вежби. У опоравку ће помоћи хидратација и квалитетна исхрана.

Међутим, уколико се уместо воде конзумира алкохол, опоравак ће да се успори. Лекари и нутриционисти саветују да је чак боље не пити ништа, него попити алкохол након исцрпљујућег тренинга.

Амерички колеџ за спортску медицину препоручује да се професионални спортисти уздрже од конзумације алкохола, те да треба да уносе протеине и електролите одмах након тренинга, како би им се тело брже опорављало. Показало се да у томе посебно помаже чоколадно млеко.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Спортиста

05.07.2018 21:04

Имамо кицме криве, мисице највеце, јер празнимо пиве док носамо вреце.

ОДГОВОРИТЕ