Београд за провод, остатак Србије за миран одмор

Србија се нашла на листи земаља које према оцени портала „Ју-Ес-Еј тудеј“ заслужују много више туриста, а ту су се нашле и БиХ, Македонија и Црна Гора.

Путовања 28.06.2018 | 12:48
Београд за провод, остатак Србије за миран одмор
Србију посећује 1.281.000 иностраних туриста. Заборавите швајцарске Алпе, Србија је ново место за скијање где можете пронаћи празне стазе и изазован терен, пише Ју-Ес-Еј тудеј (УСА Тодаy).

„Током године, главни град Србије, Београд, привлачи Европљане жељне провода својим баровима и клубовима. За оне који траже мирније искуство у Србији, препоручује се одлазак у неки од бројних националних паркова, који нуде планинарење, спортове у води и много, много прелепог пејзажа“, наведено је у тексту.

Црну Гору су назвали „земљом шест континената“ и културолошки веома занимљивом, а Македонију „шареноликом“ након државног пројекта реконструкције главног града 2014. године.

За БиХ, коју годишње посећује 777.000 туриста наведено је да јој је остало много лепе земље откако јој је Хрватска, коју годишње посети 13 милиона иностраних туриста, „узела“ најлепше плаже и оставила јој делић мора.

На листи Светске туристичке организације (УНТWО) земаља са најмањом посетом туриста, поред земаља у региону нашли су се и Сан Марино, Лихтенштајн, Молдавија, Монако, Луксембург и Јерменија.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар