Beograd za provod, ostatak Srbije za miran odmor

Srbija se našla na listi zemalja koje prema oceni portala „Ju-Es-Ej tudej“ zaslužuju mnogo više turista, a tu su se našle i BiH, Makedonija i Crna Gora.

Putovanja 28.06.2018 | 12:48
Beograd za provod, ostatak Srbije za miran odmor
Srbiju posećuje 1.281.000 inostranih turista. Zaboravite švajcarske Alpe, Srbija je novo mesto za skijanje gde možete pronaći prazne staze i izazovan teren, piše Ju-Es-Ej tudej (USA Today).

„Tokom godine, glavni grad Srbije, Beograd, privlači Evropljane željne provoda svojim barovima i klubovima. Za one koji traže mirnije iskustvo u Srbiji, preporučuje se odlazak u neki od brojnih nacionalnih parkova, koji nude planinarenje, sportove u vodi i mnogo, mnogo prelepog pejzaža“, navedeno je u tekstu.

Crnu Goru su nazvali „zemljom šest kontinenata“ i kulturološki veoma zanimljivom, a Makedoniju „šarenolikom“ nakon državnog projekta rekonstrukcije glavnog grada 2014. godine.

Za BiH, koju godišnje posećuje 777.000 turista navedeno je da joj je ostalo mnogo lepe zemlje otkako joj je Hrvatska, koju godišnje poseti 13 miliona inostranih turista, „uzela“ najlepše plaže i ostavila joj delić mora.

Na listi Svetske turističke organizacije (UNTWO) zemalja sa najmanjom posetom turista, pored zemalja u regionu našli su se i San Marino, Lihtenštajn, Moldavija, Monako, Luksemburg i Jermenija.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar