Опасне дилеме Младена Крстајића пред Бразил...

Рукавина на Нејмара, мења се композиција одбране и везног реда.  Србија би у последњем колу Групе Е могла да изгледа сасвим другачије.

Фудбал 26.06.2018 | 21:15
Опасне дилеме Младена Крстајића пред Бразил...
На једној страни је потрошња и умор изазван биткама у Самари и Каљињинграду, на истом том тасу је снага Бразила као и математичка чињеница да сутра у Москви морамо да идемо на победу. Зрело је за промене у стартној постави, ма колико год то изгледало рискантно против првог фаворита турнира. Селекор Орлова Младен Крстајић има неколико опасних дилема пре дуела на Откријете Арени. Мораће да их реши на најбољи могући начин како се у отаџбину не би вратио посрамљен. Ако ништа друго тражи се да селекција Србије мушки погине. Или испровоцира Бразил да осети муку и неспокој. А онда је све могуће.

Читали сте већ претходних дана како млади стручњак размишља да у ватру гурне младог штопера Вердера Милоша Вељковића. Тај опција је и даље актуелна, али постоји још једна. Немојте се изненадити ако МладенКрстајић против Нејмара и друштва промени композицију одбране. Тачније, има саговорника тезе да је ово утакмица у којој мора да се пронађе место за Антонија Рукавину? Десни бек Виљареала одиграо је финиш сусрета против Костарике, имао је важну улогу у квалификацијама, а сада ће, ако буде добио шансу, ићи право мечки на рупу. Довољно смо рекли, јер ће се сударити са Нејмаром коме испомоћ на левој страни напада Бразила прави Марсело. Ако се то уопште може окарактерисати као испомоћ, пре ће бити да је ас Реал Мадрида друго крило. Морају да се заустављају удвајањем или утрајањем. Мада бисмо са Рукавином као десним беком добили на брзини.

У случају да се Крстајић одлучи за Рукавину промениће композицију комплетне одбране. Некадашњи капитен Бранислав Ивановић ће бити прекомандован на штопера. Први пут на овом турниру, и после много времена.  Неко би рекао да се такве ствари не раде на Мундијалу и мечевима од круцијалног значаја, али… Као што сила Бога не моли, тако и чување Нејмара за собом доноси бројне бриге, проблеме и непопуларне мере. А ова је баш таква. Како било Крстајић има још 24 сата да је реши.

Међутим, није то једина дилема у нотесу Младена Крстајића и стручног штаба репрезентације Србије. Имаће о чему да размишљају одговорни у нашој селекцији, док до њихових хотелских соба буде допирао глас многобројних бразилских навијача са московских улица.

Поред Бранислава Ивановића у новој улози могли бисмо да видимо и Сергеја Милинковића Савића! Тачније, на месту које је покривао у генералној проби против Боливије. Дакле, нешто повученије, као испомоћ НемањиМатићу.

Повлачење супестара Лација допринело би да се отвори простор за Адема Љајића као новог креатора игре. Када се говори о аномалијама у нашој игри против Швајцарске сви потенцирају не толико тачан и брз пас, као и некад непотребно прескакање игре. Можда, али само можда се то промени са Љајићем и Сергејом у новој улози… Али теорија каже да ћемо морати да будемо екстремно брзи у размишљају приликом промене поседа, у ситуацијама када одузмемо лопту. Тада ћемо морати хирушким прецизним пасовима да разигравамо крила и бочне играче предвођене Душаном Тадићем…

Све то могу да одраде Сергеј и Адем. Само, потребно је да СМС буде бољи него против Швајцарске, а да Адем одигра дефанзивну утакмицу живота. Сигурни смо да ће за 90 (или мање минута) гурнути један употребљив пас ка Александру Митровићу и крилним фудбалерима.

Московско јутро донело је бројне опасне дилеме за Младена Крстајића. Видећемо шта доноси ноћ.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар