Opasne dileme Mladena Krstajića pred Brazil...

Rukavina na Nejmara, menja se kompozicija odbrane i veznog reda.  Srbija bi u poslednjem kolu Grupe E mogla da izgleda sasvim drugačije.

Fudbal 26.06.2018 | 21:15
Opasne dileme Mladena Krstajića pred Brazil...
Na jednoj strani je potrošnja i umor izazvan bitkama u Samari i Kaljinjingradu, na istom tom tasu je snaga Brazila kao i matematička činjenica da sutra u Moskvi moramo da idemo na pobedu. Zrelo je za promene u startnoj postavi, ma koliko god to izgledalo riskantno protiv prvog favorita turnira. Selekor Orlova Mladen Krstajić ima nekoliko opasnih dilema pre duela na Otkrijete Areni. Moraće da ih reši na najbolji mogući način kako se u otadžbinu ne bi vratio posramljen. Ako ništa drugo traži se da selekcija Srbije muški pogine. Ili isprovocira Brazil da oseti muku i nespokoj. A onda je sve moguće.

Čitali ste već prethodnih dana kako mladi stručnjak razmišlja da u vatru gurne mladog štopera Verdera Miloša Veljkovića. Taj opcija je i dalje aktuelna, ali postoji još jedna. Nemojte se iznenaditi ako MladenKrstajić protiv Nejmara i društva promeni kompoziciju odbrane. Tačnije, ima sagovornika teze da je ovo utakmica u kojoj mora da se pronađe mesto za Antonija Rukavinu? Desni bek Viljareala odigrao je finiš susreta protiv Kostarike, imao je važnu ulogu u kvalifikacijama, a sada će, ako bude dobio šansu, ići pravo mečki na rupu. Dovoljno smo rekli, jer će se sudariti sa Nejmarom kome ispomoć na levoj strani napada Brazila pravi Marselo. Ako se to uopšte može okarakterisati kao ispomoć, pre će biti da je as Real Madrida drugo krilo. Moraju da se zaustavljaju udvajanjem ili utrajanjem. Mada bismo sa Rukavinom kao desnim bekom dobili na brzini.

U slučaju da se Krstajić odluči za Rukavinu promeniće kompoziciju kompletne odbrane. Nekadašnji kapiten Branislav Ivanović će biti prekomandovan na štopera. Prvi put na ovom turniru, i posle mnogo vremena.  Neko bi rekao da se takve stvari ne rade na Mundijalu i mečevima od krucijalnog značaja, ali… Kao što sila Boga ne moli, tako i čuvanje Nejmara za sobom donosi brojne brige, probleme i nepopularne mere. A ova je baš takva. Kako bilo Krstajić ima još 24 sata da je reši.

Međutim, nije to jedina dilema u notesu Mladena Krstajića i stručnog štaba reprezentacije Srbije. Imaće o čemu da razmišljaju odgovorni u našoj selekciji, dok do njihovih hotelskih soba bude dopirao glas mnogobrojnih brazilskih navijača sa moskovskih ulica.

Pored Branislava Ivanovića u novoj ulozi mogli bismo da vidimo i Sergeja Milinkovića Savića! Tačnije, na mestu koje je pokrivao u generalnoj probi protiv Bolivije. Dakle, nešto povučenije, kao ispomoć NemanjiMatiću.

Povlačenje supestara Lacija doprinelo bi da se otvori prostor za Adema Ljajića kao novog kreatora igre. Kada se govori o anomalijama u našoj igri protiv Švajcarske svi potenciraju ne toliko tačan i brz pas, kao i nekad nepotrebno preskakanje igre. Možda, ali samo možda se to promeni sa Ljajićem i Sergejom u novoj ulozi… Ali teorija kaže da ćemo morati da budemo ekstremno brzi u razmišljaju prilikom promene poseda, u situacijama kada oduzmemo loptu. Tada ćemo morati hiruškim preciznim pasovima da razigravamo krila i bočne igrače predvođene Dušanom Tadićem…

Sve to mogu da odrade Sergej i Adem. Samo, potrebno je da SMS bude bolji nego protiv Švajcarske, a da Adem odigra defanzivnu utakmicu života. Sigurni smo da će za 90 (ili manje minuta) gurnuti jedan upotrebljiv pas ka Aleksandru Mitroviću i krilnim fudbalerima.

Moskovsko jutro donelo je brojne opasne dileme za Mladena Krstajića. Videćemo šta donosi noć.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar