Хицфелд о Џаки и Шаћирију...

Погреши се у еуфорији! Легендарни тренер Отмар Хицфелд позвао је целу земљу да подржи националну репрезентацију пред меч трећег кола Светског првенства.

Фудбал 26.06.2018 | 15:45
Хицфелд о Џаки и Шаћирију...
Хицфелд је срећан што ФИФА није суспендовала Гранита Џаку и Џердана Шаћирија због провокативног политичког геста на мечу са Србијом.

Спекулисало се да би овај тандем албанског порекла могао да буде кажњен неиграњем у мечу одлуке против Костарике, али су добили само новчану казну од по 10.000 евра.

"Грешке се праве када си у еуфорији. То је људски, разумљиво. Њих двојица тада нису размишљали, а политичке поруке нису дозвољене. Причали смо о томе у јесен 2014. у репрезентацији. Грешка је направљена, али то је све било у еуфорији. Сада морамо опет причати само о фудбалу. Сви Швајцарци морају да стану иза репрезентације. Са свим играчима у тиму, све је могуће", рекао је Хицфелд.

Хицфелд је истакао колико је Шаћири сазрео од времена када је он био селектор, те да би Ливерпул требало да га узме уколико су тачне спекулације да га жели.

Бивши тренер Бајерна нада се да ће Швајцарса у осмини финала играти са Шведском, половичне шансе даје у потенцијалном дуелу са Мексиком, али сматра да тим може да стигне до четвртфинала уколико буде имао такав жреб.

Уколико Швајцарци наиђу на Немце, истиче да ће бити тешко, а иако су му обе земље близу срце, навијаће за селекцију чији је био селектор до лета 2014.

Швајцарска дели прво место у Групи Е са Бразилом са по четири бода, док је Србија трећа са три. Швајцарци у последњем колу групне фазе играју са Костариком, а Србија са Бразилом.

Мечеви су на програму у среду од 20 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар