Hicfeld o Džaki i Šaćiriju...

Pogreši se u euforiji! Legendarni trener Otmar Hicfeld pozvao je celu zemlju da podrži nacionalnu reprezentaciju pred meč trećeg kola Svetskog prvenstva.

Fudbal 26.06.2018 | 15:45
Hicfeld o Džaki i Šaćiriju...
Hicfeld je srećan što FIFA nije suspendovala Granita Džaku i Džerdana Šaćirija zbog provokativnog političkog gesta na meču sa Srbijom.

Spekulisalo se da bi ovaj tandem albanskog porekla mogao da bude kažnjen neigranjem u meču odluke protiv Kostarike, ali su dobili samo novčanu kaznu od po 10.000 evra.

"Greške se prave kada si u euforiji. To je ljudski, razumljivo. Njih dvojica tada nisu razmišljali, a političke poruke nisu dozvoljene. Pričali smo o tome u jesen 2014. u reprezentaciji. Greška je napravljena, ali to je sve bilo u euforiji. Sada moramo opet pričati samo o fudbalu. Svi Švajcarci moraju da stanu iza reprezentacije. Sa svim igračima u timu, sve je moguće", rekao je Hicfeld.

Hicfeld je istakao koliko je Šaćiri sazreo od vremena kada je on bio selektor, te da bi Liverpul trebalo da ga uzme ukoliko su tačne spekulacije da ga želi.

Bivši trener Bajerna nada se da će Švajcarsa u osmini finala igrati sa Švedskom, polovične šanse daje u potencijalnom duelu sa Meksikom, ali smatra da tim može da stigne do četvrtfinala ukoliko bude imao takav žreb.

Ukoliko Švajcarci naiđu na Nemce, ističe da će biti teško, a iako su mu obe zemlje blizu srce, navijaće za selekciju čiji je bio selektor do leta 2014.

Švajcarska deli prvo mesto u Grupi E sa Brazilom sa po četiri boda, dok je Srbija treća sa tri. Švajcarci u poslednjem kolu grupne faze igraju sa Kostarikom, a Srbija sa Brazilom.

Mečevi su na programu u sredu od 20 časova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar