Прве провјере и побједе Партизана и Звезде!

Бен разигран, првенац Мелега за Звезду! Црвено-бели успешно одрадили прву проверу у Аустрији.  Два Партизана и оба боља од Хонведа! Партизан одиграо прву тест утакмицу у Словенији и победио Хонвед 2:0. Сума и Николић стрелци. Могло је и убедљивије. . .

Фудбал 25.06.2018 | 20:00
Прве провјере и побједе Партизана и Звезде!
Партизан је победом почео серију припремних утакмица у Словенији. Вицешампион Србије био је бољи од Хонведа 2:0 (1:0), екипе с којом је могао да се састане на почетку европског пута ка Лиги Европе.

Стрелци за "парни ваљак" били су Сејдубу Сума у 22. и Немања Николић у 61. минуту.

Много важније од резултата за тренера Мирослава Ђукића било је да види који ниво је достигла његова екипа после најнапорнијег дела припрема, који је углавном одрађен у Београду.

Стручни штаб црно-белих одлучио се да против Хонведа провери два тима и оба су била боља од Мађара. 

ПАРТИЗАН (до 60. минута): Јовичић (до 46) - Вулићевић, Н. Р. Милетић, Митровић, Антонов Јанковић, Здјелар, Пантић, Сума - Николић, Рикардо.

ПАРТИЗАН (од 60): Кљајић (од 46) - Урошевић, Остојић, Н. Г. Милетић, Шеховић - Ивановић, Јевтовић, Косовић, Ђерлек - Ожеговић, Тавамба.

Изостали су Саша Илић, Зоран Тошић, али је нови десни бек Габријел Енаке. Румунски репрезентативац има мањих проблема са задњом ложом, тако да Ђукић није желео да ризикује и да евентуалним наступом угрози даљи рад новог фудбалера.

У првом делу, у којем су Београђани били опаснији, имали више лопту у поседу и контролисали дешавања на терену, једини гол постигао је Сејдубу Сума.

Одлично испуцавање Марка Јовичића из свог шеснаестерца завршило је код Суме, на 20 метара од гола Хонведа. Везиста Партизана се брзо спустио до противничког казненог простора и са 15-16 метара приземним ударцем погодио мрежу.



До другог гола чекало се све до 61. минута, када је малобројне гледаоце на стадиону у Одранцима, али и оне који прате пренос на ТВ Партизан, одушевио потез Немање Николића. Нападач Партизана одлучио се за несвакидашњи потез и изненада лобовао противничког голмана са 20 метара.



Није много времена било потребно Немањи Николићу да у дресу Партизана потврди квалитет.

У 61. минуту утакмице против Хонведа, на припремама у Словенији, бивши нападач Спартака из Суботице постигао је прелеп гол, тако што је голмана мађарске екипе лобовао са скоро 20 метара, потпуно неочекивано.

Николић и Рикардо гомеш били су стартери против Хонведа и обојица су замењени после мало више од сат времена проведених на терену.

Партизан наредни меч игра у среду против Краковије.

Бен разигран, првенац Мелега за Звезду! Црвено-бели успешно одрадили прву проверу у Аустрији.

Друга утакмица и друга победа фудбалера Црвене звезде током актуелних припрема. Прво је савладана селекција Ужица (2:1), а овог понедељка и аустријски друголигаш Рид - 2:0 (2:0).

Црвено-бели су повели већ у првом минуту када је Ел Фарду Бен извршио притисак на противничке играче, пресекао додавање и потом рутински послао лопту у мрежу.

Репрезентативац Комора био је врло расположен за игру, а има велике заслуге и за други погодак, пошто је над њим направљен пенал који је потом у погодак претворио новајлија Дејан Мелег у 12. минуту.

Осим Мелега, од фудбалера који су овог лета стигли у Звезду играо је још Никола Стојиљковић. Он је у другом полувремену заменио Александра Пешића, док Душан Јованчић није био у конкуренцији за тим због лакше повреде коју "вуче" још са Златибора, а Милан Јевтовић јер се тек пре пар дана прикључио новим саиграчима.

Владан Милојевић се определио за поставу: Борјан (68. Станковић) - Стојковић, Савић, Бабић, Хајдин (59. Терзић) - Мелег (46. Милић), Јовичић, Крстичић (75. Николић), Срнић (75. Јовељић) - Бен (59. Милијаш) - Пешић (46. Стојиљковић).

Нису превише запињали играчи српског шампиона имајући у виду да им је ово тек прва од четири провере у Аустрији, али и нису дозвољавали противнику да доведе у питање победника овог дуела. Фудбалери Рида имали су само једну озбиљну прилику за гол, када је Милан Борјан у 39. минуту сјајном "парадом" зауставио лопту која је ишла у рашље.

Наредну проверу црвено-бели ће имати у четвртак против кипарског Аполона, затим ће им у суботу ривал бити ЛАСК, а "генералка" је 2. јула против чешког Бохемијанса.

Прву такмичарску утакмицу у сезони 2018/19, Звезда ће играти 11. јула у Риги против Спартакса у оквиру првог кола квалификација за Лигу шампиона.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар