Prve provjere i pobjede Partizana i Zvezde!

Ben razigran, prvenac Melega za Zvezdu! Crveno-beli uspešno odradili prvu proveru u Austriji.  Dva Partizana i oba bolja od Honveda! Partizan odigrao prvu test utakmicu u Sloveniji i pobedio Honved 2:0. Suma i Nikolić strelci. Moglo je i ubedljivije. . .

Fudbal 25.06.2018 | 20:00
Prve provjere i pobjede Partizana i Zvezde!
Partizan je pobedom počeo seriju pripremnih utakmica u Sloveniji. Vicešampion Srbije bio je bolji od Honveda 2:0 (1:0), ekipe s kojom je mogao da se sastane na početku evropskog puta ka Ligi Evrope.

Strelci za "parni valjak" bili su Sejdubu Suma u 22. i Nemanja Nikolić u 61. minutu.

Mnogo važnije od rezultata za trenera Miroslava Đukića bilo je da vidi koji nivo je dostigla njegova ekipa posle najnapornijeg dela priprema, koji je uglavnom odrađen u Beogradu.

Stručni štab crno-belih odlučio se da protiv Honveda proveri dva tima i oba su bila bolja od Mađara. 

PARTIZAN (do 60. minuta): Jovičić (do 46) - Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, Antonov Janković, Zdjelar, Pantić, Suma - Nikolić, Rikardo.

PARTIZAN (od 60): Kljajić (od 46) - Urošević, Ostojić, N. G. Miletić, Šehović - Ivanović, Jevtović, Kosović, Đerlek - Ožegović, Tavamba.

Izostali su Saša Ilić, Zoran Tošić, ali je novi desni bek Gabrijel Enake. Rumunski reprezentativac ima manjih problema sa zadnjom ložom, tako da Đukić nije želeo da rizikuje i da eventualnim nastupom ugrozi dalji rad novog fudbalera.

U prvom delu, u kojem su Beograđani bili opasniji, imali više loptu u posedu i kontrolisali dešavanja na terenu, jedini gol postigao je Sejdubu Suma.

Odlično ispucavanje Marka Jovičića iz svog šesnaesterca završilo je kod Sume, na 20 metara od gola Honveda. Vezista Partizana se brzo spustio do protivničkog kaznenog prostora i sa 15-16 metara prizemnim udarcem pogodio mrežu.



Do drugog gola čekalo se sve do 61. minuta, kada je malobrojne gledaoce na stadionu u Odrancima, ali i one koji prate prenos na TV Partizan, oduševio potez Nemanje Nikolića. Napadač Partizana odlučio se za nesvakidašnji potez i iznenada lobovao protivničkog golmana sa 20 metara.



Nije mnogo vremena bilo potrebno Nemanji Nikoliću da u dresu Partizana potvrdi kvalitet.

U 61. minutu utakmice protiv Honveda, na pripremama u Sloveniji, bivši napadač Spartaka iz Subotice postigao je prelep gol, tako što je golmana mađarske ekipe lobovao sa skoro 20 metara, potpuno neočekivano.

Nikolić i Rikardo gomeš bili su starteri protiv Honveda i obojica su zamenjeni posle malo više od sat vremena provedenih na terenu.

Partizan naredni meč igra u sredu protiv Krakovije.

Ben razigran, prvenac Melega za Zvezdu! Crveno-beli uspešno odradili prvu proveru u Austriji.

Druga utakmica i druga pobeda fudbalera Crvene zvezde tokom aktuelnih priprema. Prvo je savladana selekcija Užica (2:1), a ovog ponedeljka i austrijski drugoligaš Rid - 2:0 (2:0).

Crveno-beli su poveli već u prvom minutu kada je El Fardu Ben izvršio pritisak na protivničke igrače, presekao dodavanje i potom rutinski poslao loptu u mrežu.

Reprezentativac Komora bio je vrlo raspoložen za igru, a ima velike zasluge i za drugi pogodak, pošto je nad njim napravljen penal koji je potom u pogodak pretvorio novajlija Dejan Meleg u 12. minutu.

Osim Melega, od fudbalera koji su ovog leta stigli u Zvezdu igrao je još Nikola Stojiljković. On je u drugom poluvremenu zamenio Aleksandra Pešića, dok Dušan Jovančić nije bio u konkurenciji za tim zbog lakše povrede koju "vuče" još sa Zlatibora, a Milan Jevtović jer se tek pre par dana priključio novim saigračima.

Vladan Milojević se opredelio za postavu: Borjan (68. Stanković) - Stojković, Savić, Babić, Hajdin (59. Terzić) - Meleg (46. Milić), Jovičić, Krstičić (75. Nikolić), Srnić (75. Joveljić) - Ben (59. Milijaš) - Pešić (46. Stojiljković).

Nisu previše zapinjali igrači srpskog šampiona imajući u vidu da im je ovo tek prva od četiri provere u Austriji, ali i nisu dozvoljavali protivniku da dovede u pitanje pobednika ovog duela. Fudbaleri Rida imali su samo jednu ozbiljnu priliku za gol, kada je Milan Borjan u 39. minutu sjajnom "paradom" zaustavio loptu koja je išla u rašlje.

Narednu proveru crveno-beli će imati u četvrtak protiv kiparskog Apolona, zatim će im u subotu rival biti LASK, a "generalka" je 2. jula protiv češkog Bohemijansa.

Prvu takmičarsku utakmicu u sezoni 2018/19, Zvezda će igrati 11. jula u Rigi protiv Spartaksa u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar