Шаћири и Џака прошли без суспензија, кажњен ФСС!

ФИФА је и овога пута наменила само новчану казну играчима који су због контроверзне прославе гола, са политичком поруком, били под истрагом. Кажњени Крстајић, Кокеза и Фудбалски савез Србије. . .  Џака и Шаћири могу да играју против Костарике! Фудбалери Швајцарске Гранит Џака и Ђердан Шаћири кажњен су само новчано због политичке конотације приликом прослављања гола против Србије, па ће моћи да играју против Костарике у последњем, трећем колу групе Е Светског првенства у Русији.

Фудбал 25.06.2018 | 19:15
Шаћири и Џака прошли без суспензија, кажњен ФСС!
Швајцарска ће бити комплетна за меч против Костарике!

Ђердан Шаћири, Гранит Џака и Стефан Лихштајнер били су под истрагом ФИФА због прославе голова на мечу против Србије (2:1) када су рукама показивали "двоглавог орла", симбол Албаније, но прошли су без суспензија.

ФИФА ће Шаћирија и Џаку казнити са само 10.000 швајцарских франака, а Стефана Лихштајнера, који им се придружио у слављу, дупло мање - 5.000.

Како се наводи у саопштењу, осим минималне новчане казне, тројици фудбалера Швајцарске дато је и упозорење због "неспортског понашања које је противно принципима фер-плеја на мечу Швајцарска - Србија".

То аутоматски значи и да Дисциплинска комисија ФИФА, којом председава Анин Јебоа из Гане, гест Шаћирија и Џаке није окарактерисала као политичку провокацију.

Због коментара после меча кажњени су и селектор Младен Крстајић(који је ВАР упоредио са Хагом) и председник ФСС Славиша Кокеза(који је критиковао ФИФА за "режију" меча) са по 5.000 швајцарских франака. 

Фудбалски савез Србије кажњен је са 54 хиљаде швајцарских франака због понашања навијача у Калињинграду, односно због "дискриминаторних транспарената и бацања објеката на терен", што је друга казна за српску "кућу фудбала" због навијача на овом Мундијалу.

Оваква одлука ФИФА сигурно неће обрадовати никога у Фудбалском савезу Србије пошто је њима двојици претила суспензија од два меча због мешања политике и спорта на мечу са Србијом.

Обојица су против Србије постигла по гол за победу Швајцарске 2:1 у другом колу Групе Е и голове прослављали показивањем двоглавог орла са албанске заставе.

Џака и Шаћири су кажњени са по 10.000 швајцарских франака, односно око 8.650 евра, док је Стефан Лихтштајнер, капитен Швајцарске због истог преступа кажњен упола мањом сумом новца.

Њих тројица су прекршила члан 57 ФИФА правилника, а председник ФС Швајцарске Петер Жилијерон је још раније најавио да нема потребе за претераним страхом када је реч о казни за тројицу играча, али пре свих Џаку и Шаћирија.

Швајцарска игра трећи меч у групи против Костарике у среду од 20 часова у исто време када Србија игра одлучујућу утакмицу са Бразилом у истој групи.

Три репрезентације боре се за пласман у други круг пошто је Костарика изгубила и математичке шансе да прође у наредну рунду такмичења.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Зиа Гиованна

25.06.2018 18:42

Е ПА НАРОДЕ КАД ВАМ КАЗУ ДА НАС ЗАПАД ВОЛИ И ЦЕНИ КАКО НАПРЕДУЈЕМО И ПУНО ЈОС ТОГА, СТИГАО ЈЕ И ДОКАЗ КОЛИКО НАС ВОЛЕ?!. ВЕРУЈТЕ И ДАЉЕ И МАСТАЈТЕ ЈЕР ЈЕР ЈЕ БЕСПЛАТНО! ЈЕДНОГ ДАНА ОТВОРИЦЕ ВАМ СЕ ОЦИ АЛИ БИЦЕ КАСНО!!!!.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре зиа

25.06.2018 19:02

Зато народе док није касно бјежите у Русију, јер запад нас мрзи. У Русији вас чека мед и млијеко. Ја би забранио Србима да иду на запад него само у Русију.

Name

мирко

25.06.2018 18:42

Тацно смо шака пиринча, добро рекоше....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рус

25.06.2018 21:24

Нецемо ми бјезати у Русију ово це бити Русија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пу

25.06.2018 21:25

Какви су погани бозе убрани

ОДГОВОРИТЕ