Šaćiri i Džaka prošli bez suspenzija, kažnjen FSS!

FIFA je i ovoga puta namenila samo novčanu kaznu igračima koji su zbog kontroverzne proslave gola, sa političkom porukom, bili pod istragom. Kažnjeni Krstajić, Kokeza i Fudbalski savez Srbije. . .  Džaka i Šaćiri mogu da igraju protiv Kostarike! Fudbaleri Švajcarske Granit Džaka i Đerdan Šaćiri kažnjen su samo novčano zbog političke konotacije prilikom proslavljanja gola protiv Srbije, pa će moći da igraju protiv Kostarike u poslednjem, trećem kolu grupe E Svetskog prvenstva u Rusiji.

Fudbal 25.06.2018 | 19:15
Šaćiri i Džaka prošli bez suspenzija, kažnjen FSS!
Švajcarska će biti kompletna za meč protiv Kostarike!

Đerdan Šaćiri, Granit Džaka i Stefan Lihštajner bili su pod istragom FIFA zbog proslave golova na meču protiv Srbije (2:1) kada su rukama pokazivali "dvoglavog orla", simbol Albanije, no prošli su bez suspenzija.

FIFA će Šaćirija i Džaku kazniti sa samo 10.000 švajcarskih franaka, a Stefana Lihštajnera, koji im se pridružio u slavlju, duplo manje - 5.000.

Kako se navodi u saopštenju, osim minimalne novčane kazne, trojici fudbalera Švajcarske dato je i upozorenje zbog "nesportskog ponašanja koje je protivno principima fer-pleja na meču Švajcarska - Srbija".

To automatski znači i da Disciplinska komisija FIFA, kojom predsedava Anin Jeboa iz Gane, gest Šaćirija i Džake nije okarakterisala kao političku provokaciju.

Zbog komentara posle meča kažnjeni su i selektor Mladen Krstajić(koji je VAR uporedio sa Hagom) i predsednik FSS Slaviša Kokeza(koji je kritikovao FIFA za "režiju" meča) sa po 5.000 švajcarskih franaka. 

Fudbalski savez Srbije kažnjen je sa 54 hiljade švajcarskih franaka zbog ponašanja navijača u Kalinjingradu, odnosno zbog "diskriminatornih transparenata i bacanja objekata na teren", što je druga kazna za srpsku "kuću fudbala" zbog navijača na ovom Mundijalu.

Ovakva odluka FIFA sigurno neće obradovati nikoga u Fudbalskom savezu Srbije pošto je njima dvojici pretila suspenzija od dva meča zbog mešanja politike i sporta na meču sa Srbijom.

Obojica su protiv Srbije postigla po gol za pobedu Švajcarske 2:1 u drugom kolu Grupe E i golove proslavljali pokazivanjem dvoglavog orla sa albanske zastave.

Džaka i Šaćiri su kažnjeni sa po 10.000 švajcarskih franaka, odnosno oko 8.650 evra, dok je Stefan Lihtštajner, kapiten Švajcarske zbog istog prestupa kažnjen upola manjom sumom novca.

Njih trojica su prekršila član 57 FIFA pravilnika, a predsednik FS Švajcarske Peter Žilijeron je još ranije najavio da nema potrebe za preteranim strahom kada je reč o kazni za trojicu igrača, ali pre svih Džaku i Šaćirija.

Švajcarska igra treći meč u grupi protiv Kostarike u sredu od 20 časova u isto vreme kada Srbija igra odlučujuću utakmicu sa Brazilom u istoj grupi.

Tri reprezentacije bore se za plasman u drugi krug pošto je Kostarika izgubila i matematičke šanse da prođe u narednu rundu takmičenja.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Zia Giovanna

25.06.2018 18:42

E PA NARODE KAD VAM KAZU DA NAS ZAPAD VOLI I CENI KAKO NAPREDUJEMO I PUNO JOS TOGA, STIGAO JE I DOKAZ KOLIKO NAS VOLE?!. VERUJTE I DALJE I MASTAJTE JER JER JE BESPLATNO! JEDNOG DANA OTVORICE VAM SE OCI ALI BICE KASNO!!!!.......

ODGOVORITE
Name

re zia

25.06.2018 19:02

Zato narode dok nije kasno bježite u Rusiju, jer zapad nas mrzi. U Rusiji vas čeka med i mlijeko. Ja bi zabranio Srbima da idu na zapad nego samo u Rusiju.

Name

mirko

25.06.2018 18:42

Tacno smo šaka pirinča, dobro rekoše....

ODGOVORITE
Name

Rus

25.06.2018 21:24

Necemo mi bjezati u Rusiju ovo ce biti Rusija

ODGOVORITE
Name

Pu

25.06.2018 21:25

Kakvi su pogani boze ubrani

ODGOVORITE