Хријапа послије 13 година напустио "Армију"!

Руски кошаркашки ветеран Виктор Хријапа после укупно 13 сезона напустио је московски ЦСКА.  Неки нови ЦСКА: Одлазак капитена после више од деценије! И даље није јасно да ли ће наставити играчку каријеру. . .

Кошарка 26.06.2018 | 15:30
Хријапа послије 13 година напустио "Армију"!
Рекордер по броју наступа за ЦСКА са 611 утакмица одлучио је да заврши други мандат, који је трајао тачно деценију, у руском великану.

"Један од симбола клуба, рекордер свих времена напустио је клуб", објавио је ЦСКА. 

Хријапа је почео каријеру у Химику, пре доласка у ЦСКА играо је за Автодор, да би се вратио у Москви после епизода у НБА лигашима Портланду и ЧИлагу. 

Чак осам сезона је био капитен "Армије" и помогао у освајању два трофеја Евролиге, посебно друге када је кошем из "одбојке" у последњој секунди изборио продужетак у каснијој победи над Фенербахчеом у финалу у Берлину 2016. године. 

Поред тога, кошаркаш који у августу пуни 36. година, освојио је 13 титула шампиона Русије и седам ВТБ лиге, док је са репрезентацијом има европско злато и бронзу, као и још једну олимпијску бронзу.

У Москви се овог лета очекују велики резови, али мало ко је очекивао растанак са капитеном.

Виктор Хријапа (35, 206 цм) напушта ЦСКА после деценије, саопштено је на званичном сајту клуба овог поподнева. Искусни кошаркаш је у дресу "армејаца" укупно провео 13 сезона, а десет везаних од повратка из НБА 2008. године.

Московљани су на својој интернет презентацији образложили да је он "симбол клуба", лидер по броју утакмица, али да након 22 освојене титуле са клубом - неће доћи до продужетка сарадња.

Хријапа је стигао из Автодора 2002. године и након две добре сезоне отишао у НБА где је играо за Портланд и Чикаго, да би се крилни кошаркаш вратио у Москву и потом десет сезона носио исти дрес, с више и мање успеха.

Из ЦСКА сматрају да би Хријапа могао да се опроба као тренер или менаџер, али неће бити изненађење и ако настави играчку каријеру у неком другом клубу.

После неуспеха на Ф4 очекује се велики број промена у ЦСКА, а видећемо какве ће све потезе у наредним недељама повлачити Андреј Ватутин који је истакао да ће наредне сезоне клуб ипак водити Димитрис Итудис.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар