Hrijapa poslije 13 godina napustio "Armiju"!

Ruski košarkaški veteran Viktor Hrijapa posle ukupno 13 sezona napustio je moskovski CSKA.  Neki novi CSKA: Odlazak kapitena posle više od decenije! I dalje nije jasno da li će nastaviti igračku karijeru. . .

Košarka 26.06.2018 | 15:30
Hrijapa poslije 13 godina napustio "Armiju"!
Rekorder po broju nastupa za CSKA sa 611 utakmica odlučio je da završi drugi mandat, koji je trajao tačno deceniju, u ruskom velikanu.

"Jedan od simbola kluba, rekorder svih vremena napustio je klub", objavio je CSKA. 

Hrijapa je počeo karijeru u Himiku, pre dolaska u CSKA igrao je za Avtodor, da bi se vratio u Moskvi posle epizoda u NBA ligašima Portlandu i ČIlagu. 

Čak osam sezona je bio kapiten "Armije" i pomogao u osvajanju dva trofeja Evrolige, posebno druge kada je košem iz "odbojke" u poslednjoj sekundi izborio produžetak u kasnijoj pobedi nad Fenerbahčeom u finalu u Berlinu 2016. godine. 

Pored toga, košarkaš koji u avgustu puni 36. godina, osvojio je 13 titula šampiona Rusije i sedam VTB lige, dok je sa reprezentacijom ima evropsko zlato i bronzu, kao i još jednu olimpijsku bronzu.

U Moskvi se ovog leta očekuju veliki rezovi, ali malo ko je očekivao rastanak sa kapitenom.

Viktor Hrijapa (35, 206 cm) napušta CSKA posle decenije, saopšteno je na zvaničnom sajtu kluba ovog popodneva. Iskusni košarkaš je u dresu "armejaca" ukupno proveo 13 sezona, a deset vezanih od povratka iz NBA 2008. godine.

Moskovljani su na svojoj internet prezentaciji obrazložili da je on "simbol kluba", lider po broju utakmica, ali da nakon 22 osvojene titule sa klubom - neće doći do produžetka saradnja.

Hrijapa je stigao iz Avtodora 2002. godine i nakon dve dobre sezone otišao u NBA gde je igrao za Portland i Čikago, da bi se krilni košarkaš vratio u Moskvu i potom deset sezona nosio isti dres, s više i manje uspeha.

Iz CSKA smatraju da bi Hrijapa mogao da se oproba kao trener ili menadžer, ali neće biti iznenađenje i ako nastavi igračku karijeru u nekom drugom klubu.

Posle neuspeha na F4 očekuje se veliki broj promena u CSKA, a videćemo kakve će sve poteze u narednim nedeljama povlačiti Andrej Vatutin koji je istakao da će naredne sezone klub ipak voditi Dimitris Itudis.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar