Још један "Словенац" одлази из Мадрида!

Амерички кошаркаш са словеначким пасошем Ентони Рендолф од наредне сезоне неће више бити члан Реал Мадрида.  Реал даје отказ Рендолфу?! Наводно словеначки репрезентативац прави проблем Краљевском клубу.

Кошарка 26.06.2018 | 14:30
Још један "Словенац" одлази из Мадрида!
Рендолф је прошлог лета продужио сарадњу са Мадриђанима до 2020. године, али су се они, из ненаведених разлога, одлучили да ове године њу и прекину, преноси Јурохупс.

Крилни центар се није нашао у тиму Пабла Ласи ни у једној од последње три плеј-оф утакмице своје екипе, а спекулише се да је разлог тога неодговорност играча, који је закаснио на тренинг пола сата.

Рендолф је у актуелног шампиона Евролиге стигао 2016. године, а годину дана после тога је са Словенијом, предвођеном Игором Кокошковим, Луком Дончићем и Гораном Драгићем, постао првак Европе победивши Србију у финалу. 

У европи је наступао још за Локомитву Кубањ, са којом је играо фајнал-фор ЕЛ, а пре тога је у НБА боравио у Вориорсима, Нагетсима, Никсима и Тимбервулвсима. 

Даљи ток Рендолфове каријере још увек није познат, могућ је повратак у најјачју лигу света, али и прелазак у неки од конкурената за напад на евролигашку титулу, за шта он сигурно поседује квалитет.

Комплетна Шпанија устала је на ноге после информације да Барселона жели да избаци легендарног капитена Хуан Карлоса Навара из састава за следећу годину, што помало у запећак бацило још једну кошаркашку вест - Реал Мадрид отпушта Ентонија Рендолфа!

Мада је ситуација и даље отворена, све је извесније да ће репрезентативац Словеније ускоро отићи из редова шпанског и европског првака!

Према информацијама које стижу из Мадрида, као разлози све извеснијег растанка наводе се Рендолфова лоша форма у већем делу прошле сезоне, али и проблеми са понашањем због чега је неколико пута био кажњаван. Рендолф није одиграо последње утакмице у АЦБ лиги, када је Реал освојио шампионску круну, наводно зато што је закаснио пола часа на тренинг.

Рендолф је у Реал Мадрид стигао лета 2016. године после одличне сезоне у Локомотиви из Краснодара, а прошле године продужио је уговор до 2020. године. Искусни крилни центар је у плеј-офу АЦБ лиге бележио просечно тек нешто мање од четири поена за дванаест минута у игри.  
Шампионски тим Реал Мадрида већ је остао без Луке Дончића, али је недавно продужена сарадња са Трејем Томпкинсом. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар