Još jedan "Slovenac" odlazi iz Madrida!

Američki košarkaš sa slovenačkim pasošem Entoni Rendolf od naredne sezone neće više biti član Real Madrida.  Real daje otkaz Rendolfu?! Navodno slovenački reprezentativac pravi problem Kraljevskom klubu.

Košarka 26.06.2018 | 14:30
Još jedan "Slovenac" odlazi iz Madrida!
Rendolf je prošlog leta produžio saradnju sa Madriđanima do 2020. godine, ali su se oni, iz nenavedenih razloga, odlučili da ove godine nju i prekinu, prenosi Jurohups.

Krilni centar se nije našao u timu Pabla Lasi ni u jednoj od poslednje tri plej-of utakmice svoje ekipe, a spekuliše se da je razlog toga neodgovornost igrača, koji je zakasnio na trening pola sata.

Rendolf je u aktuelnog šampiona Evrolige stigao 2016. godine, a godinu dana posle toga je sa Slovenijom, predvođenom Igorom Kokoškovim, Lukom Dončićem i Goranom Dragićem, postao prvak Evrope pobedivši Srbiju u finalu. 

U evropi je nastupao još za Lokomitvu Kubanj, sa kojom je igrao fajnal-for EL, a pre toga je u NBA boravio u Voriorsima, Nagetsima, Niksima i Timbervulvsima. 

Dalji tok Rendolfove karijere još uvek nije poznat, moguć je povratak u najjačju ligu sveta, ali i prelazak u neki od konkurenata za napad na evroligašku titulu, za šta on sigurno poseduje kvalitet.

Kompletna Španija ustala je na noge posle informacije da Barselona želi da izbaci legendarnog kapitena Huan Karlosa Navara iz sastava za sledeću godinu, što pomalo u zapećak bacilo još jednu košarkašku vest - Real Madrid otpušta Entonija Rendolfa!

Mada je situacija i dalje otvorena, sve je izvesnije da će reprezentativac Slovenije uskoro otići iz redova španskog i evropskog prvaka!

Prema informacijama koje stižu iz Madrida, kao razlozi sve izvesnijeg rastanka navode se Rendolfova loša forma u većem delu prošle sezone, ali i problemi sa ponašanjem zbog čega je nekoliko puta bio kažnjavan. Rendolf nije odigrao poslednje utakmice u ACB ligi, kada je Real osvojio šampionsku krunu, navodno zato što je zakasnio pola časa na trening.

Rendolf je u Real Madrid stigao leta 2016. godine posle odlične sezone u Lokomotivi iz Krasnodara, a prošle godine produžio je ugovor do 2020. godine. Iskusni krilni centar je u plej-ofu ACB lige beležio prosečno tek nešto manje od četiri poena za dvanaest minuta u igri.  
Šampionski tim Real Madrida već je ostao bez Luke Dončića, ali je nedavno produžena saradnja sa Trejem Tompkinsom. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar