Крај ере - Барселона и Наваро се разилазе!

Хуан Карлос Наваро, легенда Барселоне и европске кошарке, наредне године неће носити дрес каталонског клуба, пишу шпански медији.  Барселона тера Навара! Каталонски великан спрема се за велики грех. . .

Кошарка 26.06.2018 | 13:30
Крај ере - Барселона и Наваро се разилазе!
Наваро, који је у Барселони од 1997. године, има 38 година, наредне сезоне напуниће 39 и готово је свима јасно да није више ни сенка оног старог играча.

Шпанац на том нивоу није већ дуги низ година и утисак је да кочи каталонски клуб, пошто његови минути не дају много доброг Барси на терену.

Како преносе шпански медији Барселона је наводно обавестила Навара да не рачуна на њега наредне такмичарске године. 

Наваро је за Барсу наступао од 1997. до 2007. године, потом је једну годину играо за Мемфис, а затим се вратио у Каталонију где је и даље званично играч. 

Два пута је освојио Евролигу са "Блауграном", 2009. године био је МВП елитног такмичења, док је 2010. проглашен за МВП финала. Са Барсом осам пута био је шампион Шпаније, док је седам пута освајао "Куп краља".

Управа Барселоне не жели свог капитена Хуан Карлоса Навара у тиму наредне сезоне, јавља шпански портал Енцестандо, а потврђује каталонски Мундо Депортиво!

Угледни дневник пише да је управа клуба већ обавестила свог капитена и живу легенду кошарке и Барселоне да није виђен у ростеру, због чега му је понудила место у управи. Како се може чути, Наваро је разочаран, чак и љут на клуб у којем је поникао и коме је подарио практично целу каријеру.

Ветеран европске кошарке нема намеру да се повуче и жели да одигра бар још једну сезону, што Барселона не жели да му понуди. Две стране су прошлог септембра парафирале уговор по којем би Навароостао у клубу наредних десет година, с тим што би у међувремену из опреме за утакмицу ускочио у одело и заузео једну од позиција у управи. Међутим, званични датум није прецизиран.

Наваро је после елиминације од Басконије у полуфиналу АЦБ лиге изјавио да не жели да заврши каријеру као губитник и да би волео да одигра још једну сезону и проба да освоји још неки пехар, пре свега титулу првака Шпаније.

Одлука да Наваро буде искључен из ротације нема никакве везе са останком Светислава Пешића на клупи и у наредној години, иако је српски тренер од клуба захтевао да му се обезбеди квалитетан тим, за највише домете. Наводно, у разговору две стране управа клуба предложила је Навару да прихвати понуду како би се избегла драма. 

Хуан Карлос Наваро је у Барселони провео готово целу каријеру, дете је града и један од највољенијих личности у Шпанији. У дресу Блаугране започео је професионалну каријеру давне 1997. године као један од најталентованијих играча Старог континента у том тренутку. После равно деценије проведене у Барси одлучио је да се опроба у НБА лиги и убрзо је постао играч Мемфиса. Како се, ипак, није снашао у најјачој лиги света упркос томе што је изабран у други тим рукија за сезону 2007/08, већ лета 2008. године враћа се у вољу Барселону за коју наступа и данас.

За пуне две деценије у клубу Наваро је три пута заредом проглашаван најбољим кошаркашем Европе (2009-2011), освојио је две Евролиге (2003, 2010), био МВП завршног турнира Евролиге 2010, али и најбољи стрелац елитног такмичења 2007. године. Чак пет пута био је уврштен у најбољи тим Евролиге (2006, 2007, 2009-2011), а два пута и у другом саставу (2012, 2013). Пре четири године проглашен је за легенду Евролиге, а и даље је званично најбољи стрелац Евролиге са чак 4.152 убачених поена! Као играч Барселоне освојио је и осам титула националног шампиона, седам пехара у Купу краја, пет трофеја у државном Суперкупу, а био је и најкориснији играч АЦБ лиге у 2006. години. Три пута био је и МВП завршнице АЦБ лиге (2009, 2011, 2014), а четири пута био је члан најбоље петорке (2006, 2007, 2009, 2010). Три пута је био и најкориснији играч Суперкупа.

Осим тога, добитник је и многих других тимских и индивидуалних признања.

Управа Барселоне би могла још једном да се запита - да ли баш мора овако? 

Фото: МН Пресс

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар