Ова храна вам провјерено олакшава зачеће

Проблеми са зачећем све су већи з амноге парове, а разна решења нуде се са свих страна. Постоји и једно које је везано за исхрану парова који желе да се остваре као родитељи.

Здравље 25.06.2018 | 12:44
Ова храна вам провјерено олакшава зачеће
Наиме, једно амричко истраживање показало је да парови који једу чешће морске хране имају више полних односа и брже осигурају потомство у односу на оне који избегавају посластице из мора.

Научници су пратили 500 парова у Мичигену и Тексасу тражећи од њих да бележе "потрошњу" хране из мора и учесталост полних односа. Истраживање је показало да су изгледи за вођење љубави 39 одсто већи током дана када је на менију била риба.

"Док повећање сексуалне активности може бити један бихевиорални механизам који повезује унос морске хране и већу плодност то није једини механизам", каже вођа студије Одри Гаскинс, нутрициониста с харвардске школе јавног здравља у Бостону.

Лекари саветују пацијенте да барем два пута недељно једу рибу богату омега 3 масним киселинама попут лососа, скуше, харинге или туне јер је унос тих киселина повезан са смањењем ризика срчаног и можданог удара.

А женама које желе да остану у другом стању препоручује се да не једу више од три пута недељно рибу како би избегле излагање живи која може да изазове извесне поремећаје детета.

Према научницима на изгледе за зачеће није утицало колико морске хране је пар конзумирао, наводи се у раду објављеном у часопису "Јоурнал оф Цлиницал Ендоцринологy анд Метаболисм".

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар