Ova hrana vam provjereno olakšava začeće

Problemi sa začećem sve su veći z amnoge parove, a razna rešenja nude se sa svih strana. Postoji i jedno koje je vezano za ishranu parova koji žele da se ostvare kao roditelji.

Zdravlje 25.06.2018 | 12:44
Ova hrana vam provjereno olakšava začeće
Naime, jedno amričko istraživanje pokazalo je da parovi koji jedu češće morske hrane imaju više polnih odnosa i brže osiguraju potomstvo u odnosu na one koji izbegavaju poslastice iz mora.

Naučnici su pratili 500 parova u Mičigenu i Teksasu tražeći od njih da beleže "potrošnju" hrane iz mora i učestalost polnih odnosa. Istraživanje je pokazalo da su izgledi za vođenje ljubavi 39 odsto veći tokom dana kada je na meniju bila riba.

"Dok povećanje seksualne aktivnosti može biti jedan bihevioralni mehanizam koji povezuje unos morske hrane i veću plodnost to nije jedini mehanizam", kaže vođa studije Odri Gaskins, nutricionista s harvardske škole javnog zdravlja u Bostonu.

Lekari savetuju pacijente da barem dva puta nedeljno jedu ribu bogatu omega 3 masnim kiselinama poput lososa, skuše, haringe ili tune jer je unos tih kiselina povezan sa smanjenjem rizika srčanog i moždanog udara.

A ženama koje žele da ostanu u drugom stanju preporučuje se da ne jedu više od tri puta nedeljno ribu kako bi izbegle izlaganje živi koja može da izazove izvesne poremećaje deteta.

Prema naučnicima na izglede za začeće nije uticalo koliko morske hrane je par konzumirao, navodi se u radu objavljenom u časopisu "Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism".

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar