Тајланд: Нестали дјечаци и тренер

У току је потрага за 12 дечака и њиховим фудбалским тренером, којима се у суботу изгубио траг код пећине на северу Тајланда.

Свијет 25.06.2018 | 09:55
Тајланд: Нестали дјечаци и тренер
Дечаци, стари између 11 и 15 година, и њихов 25-годишњи тренер, нестали су пошто су завршили тренинг. Њихови бицикли, руксази и патике надјени су остављени испред пећине Там Луанг Нанг Нон.

Потрага је започела након што је мајка једног од тинејџера пријавила полицији да се њен син није вратио са тренинга, наводи АП.

Рониоци још нису успели да стигну до велике пећинске просторије, где се сумња да су дечаци заједно са тренером остали заробљени, изјавио је Камолчај Коча, званичник националног парка у коме се пећина налази. Полиција је додала да су и у пећини пронашли трагове несталих дечака.

Један од очева несталих дечака изјавио је да се нада да су деца остала заробљена у пећини, да су склоњена на безбедном и да чекају спасиоце.

Та пећина често буде поплављена током кишне сезоне која у Тајланду траје од јуна до октобра.

Пећинска просторија где се спасиоци надају да ће наћи нестале, налази се око четири километра од улаза. Пећина је дуга око осам километара.

Камолчај Коча каже да је и раније било случајева да туристи буду заробљени у тој пећини, али да су спасавани после неколико дана, када би се вода повукла.

(Тањуг) 

Коментари / 0

Оставите коментар