Tajland: Nestali dječaci i trener

U toku je potraga za 12 dečaka i njihovim fudbalskim trenerom, kojima se u subotu izgubio trag kod pećine na severu Tajlanda.

Svijet 25.06.2018 | 09:55
Tajland: Nestali dječaci i trener
Dečaci, stari između 11 i 15 godina, i njihov 25-godišnji trener, nestali su pošto su završili trening. Njihovi bicikli, ruksazi i patike nadjeni su ostavljeni ispred pećine Tam Luang Nang Non.

Potraga je započela nakon što je majka jednog od tinejdžera prijavila policiji da se njen sin nije vratio sa treninga, navodi AP.

Ronioci još nisu uspeli da stignu do velike pećinske prostorije, gde se sumnja da su dečaci zajedno sa trenerom ostali zarobljeni, izjavio je Kamolčaj Koča, zvaničnik nacionalnog parka u kome se pećina nalazi. Policija je dodala da su i u pećini pronašli tragove nestalih dečaka.

Jedan od očeva nestalih dečaka izjavio je da se nada da su deca ostala zarobljena u pećini, da su sklonjena na bezbednom i da čekaju spasioce.

Ta pećina često bude poplavljena tokom kišne sezone koja u Tajlandu traje od juna do oktobra.

Pećinska prostorija gde se spasioci nadaju da će naći nestale, nalazi se oko četiri kilometra od ulaza. Pećina je duga oko osam kilometara.

Kamolčaj Koča kaže da je i ranije bilo slučajeva da turisti budu zarobljeni u toj pećini, ali da su spasavani posle nekoliko dana, kada bi se voda povukla.

(Tanjug) 

Komentari / 0

Ostavite komentar