Теодосић искористио опцију у уговору, али...

Растанак са Клиперсима близу!

Кошарка 25.06.2018 | 16:30
Теодосић искористио опцију у уговору, али...
Чекао је Милош Теодосић расплет на овогодишњем НБА драфту како би донео одлуку о томе хоће ли наставити даљу сарадњу са Лос Анђелес Клиперсима или не, а врло брзо по окончању највеће кошаркашке лутрије српски ас је одлучио - искористио је клаузулу у уговору којом је продужио сарадњу на још годину дана за суму од 6.300.000 евра.

Ни овај потез, ипак, не значи да ће Теодосић и наредне сезоне играти за Клиперсе, тврде два угледна специјализована кошаркашка сајта у Европе, Спортандо и Еурохоопс. Јер, сетиће се они који су пратили информације у данима када је српски капитен потписивао уговор са Клиперсима, у уговору постоји клаузула по којој клуб може да откаже сарадњу до 14. јула. Уколико би се то догодило Теодосићу би било исплаћено гарантованих 2.100.000 евра, а изгледа да је растанак све ближи и све реалнији. Највише из финансијских разлога.

Деандре Џордан (24.100.000 долара) и Остин Риверс (12.700.000 долара) такође би требало да искористе своје опције у уговорима и остану у клубу, што би значило да ће Клиперси поново прећи буџет и ући у зону када се плаћа луксузни порез. Клиперси би у том случају били изложени и додатном трошку пошто би плаћали и порез за поновни прелазак границе, због тога што прелазе дозвољени лимит у неколико сезона.

Клиперси би наводно требало да објаве коначну одлуку пре старта рока за слободне играче. Постоје одређене спекулације да би Теодосић могао да се врати у Европу, али вероватније је да ће остати у НБА. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар