Teodosić iskoristio opciju u ugovoru, ali...

Rastanak sa Klipersima blizu!

Košarka 25.06.2018 | 16:30
Teodosić iskoristio opciju u ugovoru, ali...
Čekao je Miloš Teodosić rasplet na ovogodišnjem NBA draftu kako bi doneo odluku o tome hoće li nastaviti dalju saradnju sa Los Anđeles Klipersima ili ne, a vrlo brzo po okončanju najveće košarkaške lutrije srpski as je odlučio - iskoristio je klauzulu u ugovoru kojom je produžio saradnju na još godinu dana za sumu od 6.300.000 evra.

Ni ovaj potez, ipak, ne znači da će Teodosić i naredne sezone igrati za Kliperse, tvrde dva ugledna specijalizovana košarkaška sajta u Evrope, Sportando i Eurohoops. Jer, setiće se oni koji su pratili informacije u danima kada je srpski kapiten potpisivao ugovor sa Klipersima, u ugovoru postoji klauzula po kojoj klub može da otkaže saradnju do 14. jula. Ukoliko bi se to dogodilo Teodosiću bi bilo isplaćeno garantovanih 2.100.000 evra, a izgleda da je rastanak sve bliži i sve realniji. Najviše iz finansijskih razloga.

Deandre Džordan (24.100.000 dolara) i Ostin Rivers (12.700.000 dolara) takođe bi trebalo da iskoriste svoje opcije u ugovorima i ostanu u klubu, što bi značilo da će Klipersi ponovo preći budžet i ući u zonu kada se plaća luksuzni porez. Klipersi bi u tom slučaju bili izloženi i dodatnom trošku pošto bi plaćali i porez za ponovni prelazak granice, zbog toga što prelaze dozvoljeni limit u nekoliko sezona.

Klipersi bi navodno trebalo da objave konačnu odluku pre starta roka za slobodne igrače. Postoje određene spekulacije da bi Teodosić mogao da se vrati u Evropu, ali verovatnije je da će ostati u NBA. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar