Реал би новог Макелелеа!

Само, у реду су и ПСЖ и Барса! Нголо Канте ће моћи да бира овог лета.

Фудбал 25.06.2018 | 17:15
Реал би новог Макелелеа!
Како пише "Ле Парисиен", Нголо Канте је веома жељен играч овог лета. Он је мета неколико великих клубова као што су Пари Сен Жермен, Реал Мадрид и Барселона. Ипак, како тренутно ствари стоје, Реал је на пол-позицији за потпис овог омаленог фудбалера.

Његов надимак је и Кантелеле, тако да је то јасна алузија на Макелелеа, познатог бившег фудбалера Реал Мадрида. Краљевски клуб би сада да купи његовог наследника који је експлодирао у Лестеру, а сада само наставио да пружа добре игре у Челсију.

Бројни медији пишу да је Кантеов омиљени клуб управо Реал. Да је навијао за њега када је био мали и да му је соба била препуна постера Краљевског клуба. То ће свакако бити плус клубу са Сантјаго Бернабеуа у овој трци.

ПСЖ је свакако логичан кандидат с обзиром да се ради о француском играчу. Свеци траже замену за Тијага Моту. Антеро Енрике, спортски директор клуба, је чак ишао у Лондон прошле седмице како би договарао трансфер са Плавцима, али се истиче да ће то бити тежак задатак за Плавце. Они имају и Финансијски фер плеј за вратом, па се чак помиње да би могли да продају Килијана Мбапеа како би "закрпили" мањак у приходима.

Ту је и Барселона. Каталонци су лов на Кантеа почели на крају прошле сезоне када су послали позив члановима породице Нгола Кантеа да гледају један од последњих мечева Барселоне у шампионату. 

Канте има уговор са Челсијем до 2021. године, а у разговорима са медијима на Светском првенству је само рекао да није забринут око свега тога.

Иначе, колико добро игра у Русији понекад делује да постоје два Кантеа на терену, или да може да се телепортује. Када то кажемо онда није ни чудо што се за њега интересују овакви клубови као што су Реал, Барса и ПСЖ.

Француз има јак и стабилан уговор, у најбољим је годинама, тако да би сви заинтересовани клубови морали добро да истресу новчанике за њега. Не зна се тачно цена, али се наводи да је то у рангу од 80.000.000 до 90.000.000 евра.

И у целој причи - пита се и Челси. То не смемо да заборавимо.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар