Real bi novog Makelelea!

Samo, u redu su i PSŽ i Barsa! Ngolo Kante će moći da bira ovog leta.

Fudbal 25.06.2018 | 17:15
Real bi novog Makelelea!
Kako piše "Le Parisien", Ngolo Kante je veoma željen igrač ovog leta. On je meta nekoliko velikih klubova kao što su Pari Sen Žermen, Real Madrid i Barselona. Ipak, kako trenutno stvari stoje, Real je na pol-poziciji za potpis ovog omalenog fudbalera.

Njegov nadimak je i Kantelele, tako da je to jasna aluzija na Makelelea, poznatog bivšeg fudbalera Real Madrida. Kraljevski klub bi sada da kupi njegovog naslednika koji je eksplodirao u Lesteru, a sada samo nastavio da pruža dobre igre u Čelsiju.

Brojni mediji pišu da je Kanteov omiljeni klub upravo Real. Da je navijao za njega kada je bio mali i da mu je soba bila prepuna postera Kraljevskog kluba. To će svakako biti plus klubu sa Santjago Bernabeua u ovoj trci.

PSŽ je svakako logičan kandidat s obzirom da se radi o francuskom igraču. Sveci traže zamenu za Tijaga Motu. Antero Enrike, sportski direktor kluba, je čak išao u London prošle sedmice kako bi dogovarao transfer sa Plavcima, ali se ističe da će to biti težak zadatak za Plavce. Oni imaju i Finansijski fer plej za vratom, pa se čak pominje da bi mogli da prodaju Kilijana Mbapea kako bi "zakrpili" manjak u prihodima.

Tu je i Barselona. Katalonci su lov na Kantea počeli na kraju prošle sezone kada su poslali poziv članovima porodice Ngola Kantea da gledaju jedan od poslednjih mečeva Barselone u šampionatu. 

Kante ima ugovor sa Čelsijem do 2021. godine, a u razgovorima sa medijima na Svetskom prvenstvu je samo rekao da nije zabrinut oko svega toga.

Inače, koliko dobro igra u Rusiji ponekad deluje da postoje dva Kantea na terenu, ili da može da se teleportuje. Kada to kažemo onda nije ni čudo što se za njega interesuju ovakvi klubovi kao što su Real, Barsa i PSŽ.

Francuz ima jak i stabilan ugovor, u najboljim je godinama, tako da bi svi zainteresovani klubovi morali dobro da istresu novčanike za njega. Ne zna se tačno cena, ali se navodi da je to u rangu od 80.000.000 do 90.000.000 evra.

I u celoj priči - pita se i Čelsi. To ne smemo da zaboravimo.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar