ФИФА кажњава због провокација

ФИФА је објавила да је покренула поступке против репрезентативаца Швајцарске Гранита Џаке и Ђердана Шаћирија, као и селектора Србије Младена Крстајића.

Србија 24.06.2018 | 10:12
ФИФА кажњава због провокација
У саопштењу ФИФА се наводи да је случај покренут пред Дисциплинском комисијом због начина прославе голова двојице фудбалера у утакмици против Србије. 

“Дисциплинска комисија је отворила поступке против швајцарских фудбалера Гранита Џаке и Ђердана Шаћирија, што је учињено због узнемиравања навијача и показивања политичких и увредљивих порука навијачима Србије. Отворен је и дисциплински поступак против ФСС, због увредљивих и политичких порука навијача. Такође, прелиминарна истрага је покренута и против селектора Србије због изјава после утакмице између Швајцарске и Србије”, наводи се. 

Швајцарски медији наводе да је Фудбалска асоцијација Швајцарске најавила да ФИФА неће учинити ништа, наводећи да је ”све било спонтано, нормално и без проблема”. 

Уз Шаћирија и Џаку, симбол албанског двоглавог орла је показао и капитен репрезентације Швајцарске Стефан Лихштајнер, али, бар за сада, он није део истраге Дисциплинске комисије ФИФА. 

“Били смо под великим притиском, ово није лака утакмица за нас. Имамо много Албанаца у тиму, а постоји велика историја сукоба Србије и Албаније. Ово је, са менталног аспекта, била веома тешка утакмица за њих“, тим речима је капитен бранио потезе својих саиграча. 

Подсјетимо, потпредсједник ФСС Саво Милошевић и генерални секретар Савеза Јован Шурбатовић су раније потврдили да ће уложити жалбу ФИФА због тенденциозног суђења њемачког судије Феликса Бриха, али и провокација албанских фудбалера и навијача на мечу са Швајцарском у Калињинграду.

(Б92)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Тетак Мата

24.06.2018 08:52

Ма ја сад су сви криви кад се изгуби, данас сви играју фудбал или ногомет и Костарика и Швицарска и многи су приземљени као и Аргентина, не кажем да судије могу помоћи или не помоћи али момчине које глуме манекене на терену очито то још нису схватили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајо

24.06.2018 10:55

Заслузен пораз, доста висе Са изговорима!!

Name

израелац

24.06.2018 16:01

Спортско понасање би требало бити спортско понасање . игра је игра , нема провокација ако је профи спорт

Name

реално

24.06.2018 17:00

Треба Србима забранит учешће у било којем спорту

Name

МА ДА ЖИВЕ

24.06.2018 19:57

МА ДА ЖИВЕ, ВИ И АМЕРИКАНЦИ.ДА ЗАБРАНИТЕ ХИТНО,

Name

реално 2

24.06.2018 20:18

Срби хитно на курс у Хрватску да науце како се бране боје своје земље!!!

Name

Ре

24.06.2018 21:43

Сви су вам криви кад изгубите, људи славе побједу како њима одговара. Неце вас питати како да прославе погодак , хај мало оладите пораз је пораз. Сансе јос постоје и томе се треба надат.

Name

Последњи кинески цар

25.06.2018 06:51

Србија је ријетка репрезентација која никако да схвати да се прије свега мора бити физички спреман за 120 минута. Погледајте само Шаћиријеву контру у 90-ом минуту. Човјек ју је истрчао као да је почетак,а не крај утакмице. Цијели свијет је схватио да се без оптиминалне физичке спреме не може играти нити очекивати било какав успјех. Људи трче као навијени, стално су поред противничког играча, игра се агресивно, скоро па константан пресинг на лопту. Код нас од тога свега нема ама баш ништа. Даље је проблем, ако се успије и дати гол и повести, онда нема шансе да се то сачува, јер се одмах играчи повлаче, препуштају противнику иницијатива и чека се крај. Ја не памтим када је Србија направила преокрет, односно да из минуса дође у позитиван резултат. То је немогућа мисија. И на крају, увијек нам је неко други крив. Обично судије ,а сада и ови са Косова. Медији то надувају до даске и тако прећутно дају алиби играчима за неуспјех, па се ствара погрешна слика. Пустите Шаћирија и Џаку, нисте ваљда мислили да ће испод дреса имати мајицу са ликом Драже Михајловића и да ће пјевати Од Тополе... Њих ипак треба цијенити због патриотизма којег показују на терену, јер се боре до последњег минута и дају последњи атом снаге за репрезентацију коју представљају. Упоредите њихов однос према репрезентацији, са рецимо односом нашег Милинковића Савића? Неупоредиво. Медији су од њега направили мега звијезду вриједну десетине милиона, а будите поштени па реците колико је он показао у односу на ову двојицу Албанаца, и колико је зноја пролио за дрес репрезентације?

Name

Игипоп

24.06.2018 09:14

Да сте били Срби побиједили би. Као сто су Хрвати побиједили Аргентину. Све је у глави, срцу И му.има....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

24.06.2018 10:43

Подржавам коментар. Докле више кривити друге за свој неуспех. Погледајте репризу утакмице па се погледајте у огледало и погледајте народу у очи.

Name

Александар

24.06.2018 11:20

Ви сте сад патриоте , а да се судио пенал како би текла текма, даље????!!!!!

Name

Судјење није било фер

24.06.2018 11:34

Пенал је толико оцит да Нико у то несумља. Један од Свајцерских играца је Митровица дрзао као да се са њим рве а уопсте није ни гледао одакле долази лопта. Зути картони су подијељени без неког великог разлога. Сто се тице ових играца са Косова то је Свајцерски Проблем . Ако им буду толерисали процице као и Србија . Ускоро би могли потразити репубљик

Name

М.Р.

24.06.2018 11:30

Србски фудбалери као тим су јако ломљиви, то јест ментално слаби.За неуспјех кривити другог, ван свјести.Ако несто и није било фер спортски или судијсла пресуда па то бих требало да их јос висе мотивисе за побједу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

24.06.2018 12:56

Неки се овде радују томе да ће шипци бити кажњени,пенал је требао бити досуђен,али грешке се догађају,али би нашој екипи требало објаснити да утакмица траје пуних 90 минута а често се догоди и продужетак и да дати гол на почетку утакмице није гаранција за победу е то никако да научимо и ово нам се већ више пута догађало а нама увек неко други крив

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАМО

24.06.2018 17:12

Фудбал се игра 90 минута то најбоље показују Нијемци а данас сви играју фудбал. Тоје наса бољка јос Југославија докје била наси фудбалери играју 60 минута и крај као да им је по 20 и висе кг.у ногама. Тако је било и са Србијом у другом полувремену. Нормално је да судије праве греске али треба даље играти и боритисе до побједе и нетреба други да сносе кривицу, кривицу сносе селектор и фудбалери. Зато главу горе и Бразил побједити политика и спорт немају никаквог смисла и везе. Срецно било до побједе.

Name

Подрињац

24.06.2018 16:50

Има ли смисла учествовати на таквим васарима,Све су то намјестаљке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,подрињац

24.06.2018 19:34

Треба играти,играти борити се....ал су нас набили у мисју рупу...и победили заслузено.

Name

Мир

24.06.2018 18:11

А шта се десило прије тог инцидента? Један јако јако добар шут и лоша тренерска замисао сви у напад. Не оправдавам ни провокације Швајцараца али брате Крстајиц је низеразредни тренер!!!! Зао ми је Митровица јер је заслузио бар полуфинале.. толико из Сцхwеизерске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

24.06.2018 18:59

Рањени ОРЛОВИ није све изгубљено, главе горе следеци лет слиједи у сриједу.Сретно ОРЛОВИ ми смо увјек уз вас.. Хоп хоп СРБИЈА!!!

Name

Мајка Русија, мало морген!

25.06.2018 11:19

Има ли к’о од Срба да нам се јави из Русије, или су сви здимили за Швицу, Швабију и Аустрију?!

Name

дека

25.06.2018 15:06

Ако је ово орловање фасизам, онда је и дизање три прста фасизам.

ОДГОВОРИТЕ