МИ: Шест медаља за Србију!

Злато за Стјепановића, сребро за Цревар и мушку штафету! Српски пливач Велимир Стјепановић освојио је златну медаљу на Медитеранским играма у шпанској Тарагони у трци на 200 метара слободним стилом.  Микецу злато, Аруновићевој сребро на Медитеранским играма! Репрезентативац Србије у стрељаштву Дамир Микец освојио златну медаљу у шпанској Тарагони на Медитеранским играма у дисциплини ваздушним пиштољем.

Остали спортови 24.06.2018 | 09:45
МИ: Шест медаља за Србију!
Сребрним одличјем се окитила Зорана Аруновић.

Микец је у финалу славио са резултатом од 240,9 кругова, док је Аруновићева остварила резултат од 239,9 бодова, 0,3 мање од Гркиње Ане Коракаки.

Микец је до финала дошао као трећи у квалификацијама, а после серије првих хитаца у финалу био је на четвртом месту. 

У даљем току такмичења Микец је сјајно гадјао и на крају освојио злато са више од три круга предности над другопласираним Кевином Вентом из Словеније. 

Треће место припало је ветерану Жоау Кошти из Португала. Димитрије Гргић је у финалу заузео шесто место са 156,1 кургом. 

Аруновић и Коракаки, најбољи женски стрелац света 2016, су се брзо издвојиле као главне кандидаткиње за злато. 

Водиле су изједначену борбу. На крају је Гркиња тријумфовала са 240,2 круга, само 0,3 више од репрезентативке Србије, светске рекордерке финала (246,9). Бронза је припала Египћанки Алаф Елходод, петопласираној на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. 

Такмичења у стрељаштву завршавају се у недељу, када ће се медаље делити у дисциплини ваздушна пушка.

Злато за Стјепановића, сребро за Цревар и мушку штафету! Српски пливач Велимир Стјепановић освојио је златну медаљу на Медитеранским играма у шпанској Тарагони у трци на 200 метара слободним стилом.

Стјепановић је до злата стигао резултатом минут и 47,13 секунди.

Сребро је освојио Италијан Филипо Мегли (1:48,02), док је бронзана медаља припала Египћанину Марвану Елкемашу (1:48,12).

Српска пливачица Ања Цревар освојила је сребрну медаљу у дисциплини 400 метара мешовито. Она је трку завршила за четири минута и 40,62 секунде. Злато је отишло у руке Каталини Љоренте Коро из Шпаније (4:39,42), а бронза Италијанки Карлоти Тони (4:41,43). 

Успешан дан пливача комплетирала је мушка штафета на 4x100 метара слободно која је освојила сребро. 

Српски пливачи су стазу препливали за три минута и 15,76 секунди. Злато је освојила Италија, а бронзу Грчка. 

Раније данас на Медитеранским играма медаљама су се окитили и српски стрелци, као и каратисткиња Јелена Миливојчевић. Дамир Микец је освојио злато, а Зорана Аруновић сребро у дисциплини ваздушњи пиштољ, док је Јелена Миливојчевић била најбоља у категорији до 50 килограма.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар