MI: Šest medalja za Srbiju!

Zlato za Stjepanovića, srebro za Crevar i mušku štafetu! Srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u španskoj Taragoni u trci na 200 metara slobodnim stilom.  Mikecu zlato, Arunovićevoj srebro na Mediteranskim igrama! Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec osvojio zlatnu medalju u španskoj Taragoni na Mediteranskim igrama u disciplini vazdušnim pištoljem.

Ostali sportovi 24.06.2018 | 09:45
MI: Šest medalja za Srbiju!
Srebrnim odličjem se okitila Zorana Arunović.

Mikec je u finalu slavio sa rezultatom od 240,9 krugova, dok je Arunovićeva ostvarila rezultat od 239,9 bodova, 0,3 manje od Grkinje Ane Korakaki.

Mikec je do finala došao kao treći u kvalifikacijama, a posle serije prvih hitaca u finalu bio je na četvrtom mestu. 

U daljem toku takmičenja Mikec je sjajno gadjao i na kraju osvojio zlato sa više od tri kruga prednosti nad drugoplasiranim Kevinom Ventom iz Slovenije. 

Treće mesto pripalo je veteranu Žoau Košti iz Portugala. Dimitrije Grgić je u finalu zauzeo šesto mesto sa 156,1 kurgom. 

Arunović i Korakaki, najbolji ženski strelac sveta 2016, su se brzo izdvojile kao glavne kandidatkinje za zlato. 

Vodile su izjednačenu borbu. Na kraju je Grkinja trijumfovala sa 240,2 kruga, samo 0,3 više od reprezentativke Srbije, svetske rekorderke finala (246,9). Bronza je pripala Egipćanki Alaf Elhodod, petoplasiranoj na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. 

Takmičenja u streljaštvu završavaju se u nedelju, kada će se medalje deliti u disciplini vazdušna puška.

Zlato za Stjepanovića, srebro za Crevar i mušku štafetu! Srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u španskoj Taragoni u trci na 200 metara slobodnim stilom.

Stjepanović je do zlata stigao rezultatom minut i 47,13 sekundi.

Srebro je osvojio Italijan Filipo Megli (1:48,02), dok je bronzana medalja pripala Egipćaninu Marvanu Elkemašu (1:48,12).

Srpska plivačica Anja Crevar osvojila je srebrnu medalju u disciplini 400 metara mešovito. Ona je trku završila za četiri minuta i 40,62 sekunde. Zlato je otišlo u ruke Katalini Ljorente Koro iz Španije (4:39,42), a bronza Italijanki Karloti Toni (4:41,43). 

Uspešan dan plivača kompletirala je muška štafeta na 4x100 metara slobodno koja je osvojila srebro. 

Srpski plivači su stazu preplivali za tri minuta i 15,76 sekundi. Zlato je osvojila Italija, a bronzu Grčka. 

Ranije danas na Mediteranskim igrama medaljama su se okitili i srpski strelci, kao i karatistkinja Jelena Milivojčević. Damir Mikec je osvojio zlato, a Zorana Arunović srebro u disciplini vazdušnji pištolj, dok je Jelena Milivojčević bila najbolja u kategoriji do 50 kilograma.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar