СНСД власт отима паркинге, паркове

Становницима општине Источно Ново Сарајево све већи проблем представља мањак паркинг простора,спортских терена и паркова. Руководство општине и поред тога, измјеном регулационих планова ,баш на тим мјестима планира изградњу стамбених и пословних објеката.

Република Српска 23.06.2018 | 15:35
СНСД власт отима паркинге, паркове
Александар Поповић, становник у Улици Цара Лазара у општини Источно Ново Сарајево истиче да су грађани овог насеља огорчени одлуком о изградњи стамбеног објекта на паркингу, који је, како тврди, ионако премали за потребе станара.

„Отишли смо до општине гдје смо тражили да нам се објасни шта се дешава. Ту нисмо добили никакав одговор и приступили смо прикупљању потписа за петицију у којој смо тражили да се обустави изградња објекта на паркингу, како би могли да паркирамо своја возила“, истиче Поповић.

Ђорђе Сајловић, такође становник у Улици Цара Лазара у општини Истично Ново Сарајево, истиче да је изградња стамбеног објекта на паркинг простору прави проблеме станариме ове улице.

„Ја немам никакав проблем са господином који гради објекат на паркингу, не знам ни које. Али, имам проблем када ја или мој брат не можемо да паркирамо номално своја возила на паркингу који је већ био премали, а сада је још мањи за једну трећину“, рекао је Сајловић.

Руководство општине Источно Ново Сарајево признаје грешку и тврди да неће бити даље градње на паркингу. На питање шта са објектом чија је градња већ почела начелник општине Љубиша Ћосић одговара: 

“Ми ту ствар не можемо исправити, локација је продата и човјек ту прави стамбено- пословни објекат. Ја ћу као начелник отићи, разговарати са свим тим људима, ко хоће да прихвати Извињење ја га дајем и упућујем га јавно. Мислим да смо тиме ублажили у потпуности ову штету која је настала и спријечили манипулацију. Прије свега манипулацију опозиције, која се одмах дохвати нечега као пијан плота”, рекао је Ћосић.

Ако се неко бави манипулацијама онда је то руководство општине, одговарају из опозИционог СДС-а и додају да апсурдне одлуке општине нису преседан већ пракса. Истичу да није у питању само уништавање паркинг мјеста у стамбеним блоковима већ и игралишта и паркова.

“То се све фино упакује у закон. Сијеку се дијелови студентских центара и дијелови Универзитета. За пар мјесеци ћемо имати ситуацију да ће се игралиште код ЕТФ-а претворити у грађевинску земљу која ће бити продата некоме од грађевинских предузетника који ће правити стамбено- пословне зграде”, тврди одборник СДС-а Милан Ковачевич и додаје да се у руководству општине Источно Ново Сарајево не бирају средства, како би се угодило коалиционим партнерима, финансијерима и пријатељима начелника општине Источно Ново Сарајево.

Да су тачне изјаве одборника СДС-а потврђују и станари Улице Цара Лазара који су увидом у Регулациони план општине сазнали да остају и без спортског игралишта.

“Чули смо да су на овом игралишту овдје на коме смо се сви као дјеца играли планирали изградњу стамбених објеката, што је све станаре у околиним зградама изненадило. Мислим да ће се нешто морати радити по том питању, јер се све јако лијепо подведе под законску норму”, нагласио је Поповић и поручио суграђанима који у околини својих зграда имају већи паркинг или игралиште да оду у општину Источно Ново Сарајево и траже извод из Регулационог плана, како не би дошли у ситуацију као становници Улице Цара Лазара.

На питање зашто општина гради на паркинзима,изгралиштима и парковима када у Источном Новом Сарајеву има много слободног простора за изградњу читавих стамбених блокова, начелник Ћосић каже:

„Ви сте прерано преузели уређивачку политику БН-а и питања према начелнику, прерано. Исправљамо грешке које су настале у претходном периоду, а ви сте премлади и имаћете прилику да видите да то што ради ваша телевизија није у реду. Ово ћете ви злоупотријебити. Ово је направљена грешка, али ћемо је исправити“,правда се Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево.

Да ли ће се зауставити рушење паркинга, игралишта и паркова који су јавно добро свих становника општине Источно Ново Сарајево на којег сви полажу право, видјеће се у наредном периоду. Посебно је интересантан податак по којој цијени и коме се продају јавне површине у овој општини, али и о томе неком другом приликом.

(БН)

Коментари / 62

Оставите коментар
Name

белиии

23.06.2018 14:30

Станари не вјерујте Ћоси преварант је то све ће продат за лични интерес и багере црвене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјевинац

23.06.2018 17:05

Није ово проблем само станара у Српском Сарајеву. То се десава у свим градовима. Без обзира ко је на власти. Исто се десава у Бијељини и Добоју као и у Бања Луци. Законом је прописано да свака стамбена јединица мора да има једно паркинг мјесто. Инвеститори то паркинг мјесто изграде али га при продаји стана оставе укњизеног на себе. Онда захтјев за измјену регулационог плана и претворе паркинг у плац на коме праве нову зграду. Треба промјенити закон и да је свако сваки стан књизи са паркинг 1 мјестом и да јос мора да буде 20% јавних мјеста. Овако купци стана плате паркинг који никад не укњизе на себе а онда и ако паркинг презиви као паркинг додје опстина са апаратима и наплацује паркирање. Купци станова плацају паркирање опстинама на мјестима која су платили да се изграде.

Name

цоса

23.06.2018 19:07

Праве станове, да их продају арапима,...јер они масовно купују станове и имања од срба, плански..

Name

Титан 007

24.06.2018 17:27

Ковацевицу предлози да се донесе Одлука о забрани продаје земљиста и станова припадницима Арапског поријекла! Ти си постен и цестит момак не могу ти ниста!

Name

Пеки

24.06.2018 18:51

Касно је причати о арапима кад су већ пуно покуповали, цијела Хиландарска, Дабробосанска, Вука Карадјица су њихове улице , станови и остале некретнине. Море фирми имају у Ист.Сарајеву за промет некретнина , станови 900 км по м2 и купују ненормално , купили су доста куца. У томе посредује и нотар с Добриње Самир Муслиц који је оптужен за разне лоповлуке с Делимустафицем и бандом из И.Са. Све плански се ради и успијевају. Јадан смо ми народ, а СНСД учествује у томе с Цосицем и екипом.

Name

ПДП Лукавица

26.06.2018 11:12

Подрска у борби против униставања Опстине Истоцно Ново Сарајево! Једини који се боре за интересе градјана су Сава Скрба,Дејан Сантиц и Милан Ковацевиц Суби!

Name

Ис

23.06.2018 14:47

Е цуј: "Ја се извињавам и тиме сам ријесио проблем." Па да ли је овај цовјек нормалан?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данило

23.06.2018 19:34

Смјесан је. Смјесни су му одборници. Смјесни су му директори, све му је смјесно и јадно.

Name

Милован

23.06.2018 22:29

Браво Ковацевицу, ста раде ово је катастрофа! Кад це на крузном току да праве стамбено пословну зграду...?

Name

Векииии

23.06.2018 22:36

Па његови одборници 4 године дамо суте... Немају појма ста се на скупстинама десава јел материјале и не отварају!

Name

Борац рс

24.06.2018 05:59

Највећи бандит, без имало стида лаже народ ,краде ,отима .. људска фурда .

Name

Истинина све

27.06.2018 14:28

Управу је Милан Ковацевиц све се ради да се удовољи пријатељима нацелника опстине! Приватизовали су опстину Цосиц и квази друзина!

Name

мицк

23.06.2018 16:03

Отимају и муслимани Српску имовину по федерацији и нико не писе о томе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

23.06.2018 17:22

Опробан рецепт из Бања луке клан Снсд- је све унистио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

23.06.2018 19:16

Прилог говори много, нервоза и невјест одговор нацелника Цосица на сасвим нормално и потребно питање новинарке Бн-а везано за проблеме градјана Истицног Новог Сарајева.ЗНАЦИ ЛИ ТО НАЦЕЛНИЦЕ ДА СЕ НЕ СМИЈЕ О ТОМЕ ГОВОРИТИ, НИТИ ИЗНОСИТИ У МЕДИЈЕ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цосина мајецка

26.06.2018 11:11

Ста је Љубиса смета ти кад Суби казе истину...

Name

Сале

23.06.2018 19:50

Барво Ковацевицу,свака цаст! Драго ми је да у СДС има младих и лостених људи лоји могу да казу ста хоце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Икан брат

24.06.2018 17:22

Браво Суби,само настави! Суби нема ораха у дзепу мозе реци коме ста хоце! Вријеме је да се стане криминалним радњама снсд и Цосица у крај!

Name

Јован Л

27.06.2018 14:25

Подрска за мога комсију Милана Ковацевица! Момак кога сви у комсилуку цијене и постују без обзира према којој странци гаје симпатије! Свака цаст за изјаву!

Name

Анастасија

29.06.2018 18:27

Суби је будуцност СДС-а! Његово вријеме тек долази за двије године! Требао је бити кандидат ове изборе али сацуват це га странка за 2020! Подрска Субију,Бурги,Гуји и Копривици!

Name

Становници Цара Лазара

23.06.2018 20:03

Свака цаст Поповицу,Ковацевицу и Сајловицу! Доста је висе бахацења актуелне власти у ИНС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уффф

24.06.2018 17:25

Уффф ...прилог је Цосицу со на рану! Овај децко Ковацевиц му све реце онако како и јест! Схватио и народ висе ста се ради задњих 6 година у опстини

Name

Царица

26.06.2018 11:10

Субииииииии подрска са свих страна! Ти си цовијек из народа и сви те постују! Најактивнији одборник у скуостини Новог Сарајева! Суби је паметан,постен и умјерен цовијек,то народ цијени и постује.

Name

Стари Сарајлија

23.06.2018 20:03

Стасо Косарац наредјује,јадни и бједни Цосовиц се извињава...Стасица закува Цосовиц испаста...само док Стасица (мини Миле)поцне сампињоне гајити у опстини свакако дјелује ко тунел...нигдје свјетла ни на крају тунела ....Цосовицу освјести се буди свој цовјек докле цес бити Стасицина сјенка..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томо

23.06.2018 20:04

Браво момци,свака.цаст! Добро је Ковацевиц мали рекао ово им је постала пракса!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дј Еки

23.06.2018 22:37

Па ста су урадили у Хиландарској...то је вец криминал тески Цосица и снсд... Подрска овим младим људима који смију истину свима у лице реци!

Name

Манијак

24.06.2018 17:23

Управу је Милан Ковацевиц!

Name

Лукавица Зорка

26.06.2018 11:00

Браво Ковацевицу,свака цаст! Једини одборник у СО И.Н.Сарајево који је активан и износи проблеме градјана! Цосиц би волио да мозе ста реци Ковацевицу...али момак је цист и постен!

Name

Лукавица он лине

24.06.2018 08:09

Браво момци,свака вам цаст! Цосиц погријесио хахахахах признао вовијек хахахахха Управу је Ковацевиц ово им је постала пракса! Изборна година треба пара да купују гласове олоси црвени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКВА цоса План

24.06.2018 17:24

Брука и срамота ста су у Хиландарској урадили...хаос константно праве! Цосиц и СНСД су свукли опстину у раван...ускоро колапс!

Name

Истоцно од Пакла

24.06.2018 17:28

Хвала овим момцима на залагању испред градјана! А овај Милан Ковацевиц из СДС децко је само рекао сурову истину ниста висе! Једини одборник у скупстини који је изнио проблеме градјана ули е Цара Лазара! Момци свака вам цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зорка

24.06.2018 19:32

Уфффф сто те Ковацевиц изофира мој Цосита

Name

Титан

24.06.2018 19:56

Браво Суби!!! Ти мозес реци ста хоцес јер си постен момак!

Name

Драган Карадјордјева

26.06.2018 11:02

Браво комсија! Милан Ковацевиц је фин и пристојан момак ,зато це и успијети! Одборници СНСД нису активни и на улици се понасају јако бахато...са луксузним аутима... Подрска СДС у борби против криминалног резима Цосица и СНСД!!!

Name

Игор

25.06.2018 09:58

У СДС конацно прави људи који свима могу реци ста хоце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко Г

26.06.2018 11:03

Дизе се СДС у Истоцном Новом Сарајеву али треба им јос младих,паметних и постених људи попут малог Ковацевица!

Name

Тања Спасовданска

26.06.2018 11:07

Момак је све управу сто је рекао! Пракса им је да граде на дивље и униставају зелене поврсине,игралиста,паркинге!

Name

Терза

28.06.2018 10:05

Браво Милане,само у главу их гадјај! Сјецам се Милана прије пар година и сада доста је напредовао у сваком смислу! Милан је добар и нормалан децко! Сви га цијене и постују у Лукавици!

Name

Истина

25.06.2018 09:59

Јој Цосицу не офирај се ...цуј извињавам се Све ста радите у Опстини ИНС је катастрофа! Одавно су опстинска предузеца и сама опстина у колапсу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пратиоц Г10

26.06.2018 11:06

Па овај момак из СДС Милqн Ковацевиц вец одавно износи проблеме градјана Остоцног Новог Сарајева и свака му цаст! Пратим изјаве после сваке скупстине и Ковацевиц отворено прица о стању у Опстини Истоцно Ново Сарајево и о ситуацији у предузецима у насој локалној заједници! Конацно је у СДС неко ко прица отворено о свему и транспарентно!

Name

Истина

26.06.2018 19:06

Милан Ковацевиц је упозоравао на дефицит у Опстини ИНС и био је управу,сваке године по милион дефицита! Знам за изборе савјета мјесних заједница рекао је да је против законито било и јесте! Кредит од 5 милиона це ову опстину стровалити тотално!

Name

Катастрофа

26.06.2018 19:02

Браво за СДС гура младе и постене људе! Доста је висе Богдановица,Тосовица и остале свите која је унистила СДС! Сто се тице СНСД они после ових избора полако али сигурно тону у политицки амбис !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин из Хиландарсје

26.06.2018 19:03

Ковацевицу свака цаст! Морају и остали одборници да се боре за интересе и права градјана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

27.06.2018 10:50

Момак прица истину и онако како јесте! Само тако и напријед Ковацевицу!

Name

Бобан Гл

27.06.2018 14:26

Суби мозе да казе ста год хоце.јер је цестит и постен децко! Он прица истину и онако кало уствари и јесте!

Name

Сампионе

28.06.2018 10:03

Децко је био други по броју гласова на листи СДС на локалним изборима 2016 ! Доказује да вриједи свалу скупстину! Поздрав за Субија и мога родјака Копривицу!

Name

БУРГА

28.06.2018 10:06

Бравооооооо СУБИИИИИИ!!!!! 2020 Но.1 испред СДС!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тонy

28.06.2018 10:07

Милан Ковацевиц само говори истину! Мало ко мозе и смије данас овако као Милан да казе и саспе истину свима у лице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бабаљев дјецак од глине!!!

28.06.2018 10:09

Супер си цовијек,паметан и ителигентан си...али ментор ти је лос! Казу у СНСД да је Суби дјецак од глине Дарка Бабаља то ти је једини минус! Намазан си као он симпатицан и имас харизму али полако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дај ба

28.06.2018 18:13

Цуј дуецак од глине хахахахах И Дарко и Милан су добри људи!

Name

Господин!

30.06.2018 11:31

Милан је просао све селекције у СДС! И Милана сви у СДС постују и цијене!

Name

ПОДРСКА

28.06.2018 10:10

Подрска Дејану Сантицу и Милану Ковацевицу у борби против црвених кмери у Опстини Истоцно Ново Сарајево!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отпор

30.06.2018 11:32

Сантиц и Ковацевиц једини су и активни у скупстини!

Name

Титоо Вилла Нова

28.06.2018 10:14

Милан Ковацевиц Суби је један од ријетких људи који се баве политиком а да је момак сасвим нормалан и пристојан! Покојни отац му је био велики борац и патриота! Кад долазис из цестите Српске породице као он не мозеа бити лос! Милан је остао истрајан и једини који у овом тренутку преставља нову генерацију СДС у Истоцном Новом Сарајеву!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иконоооо

28.06.2018 10:15

Јос као дјете мало се експонирао само за СДС и остао истрајан! СУБИ ЈЕ СРЦЕ СДС!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

28.06.2018 10:24

Свака цаст овим момцима! Доста је висе оваквог понасања у Опстини! Браво Ковацевицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојана

28.06.2018 10:26

Милан Ковацевиц је добро рекао све раде да удовоље коалиционим партнерима и пријатељима нацелника опстине! А Опстина у банкроту стандардно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цара Лазара 7

28.06.2018 10:44

Браво Поповицу,Ковацевицу и Сајловицу,свака вам цаст! Момци су сатјерали Цосица у цосак ево са прозора видим радови су обустављени! Добро је Ковацевиц рекао све се ради да удовоље лицним и интересима коалиционих партнера!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган ₩

28.06.2018 10:47

ЦОСИЦ-Ми ту ствар не моземо исправити...хахаххаха знамо и ми да не мозеа.јер си вец тал узео КОВАЦЕВИЦ-све се ради да се удовољи пријатељима нацелника опстине Ковацевиц је рекао.истину..ако си у СНСД,ДНС и добар са Цосицем.мозес све јеб..закон и прописе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

28.06.2018 11:32

Овај Поповиц је прицао јако добро али Суби је на политицки нацин додао дозу огорцења криминалним рдњама СНСД и Цосица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВИЦЕ

30.06.2018 10:00

Браво Суби,требас их стемати сваку скупстину!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС Пале

30.06.2018 10:01

Све похвале Милану Ковацевицу за изјаву! Вријеме је да народ схвати ста СНСД ради нама свима на стету!

ОДГОВОРИТЕ