SNSD vlast otima parkinge, parkove

Stanovnicima opštine Istočno Novo Sarajevo sve veći problem predstavlja manjak parking prostora,sportskih terena i parkova. Rukovodstvo opštine i pored toga, izmjenom regulacionih planova ,baš na tim mjestima planira izgradnju stambenih i poslovnih objekata.

Republika Srpska 23.06.2018 | 15:35
SNSD vlast otima parkinge, parkove
Aleksandar Popović, stanovnik u Ulici Cara Lazara u opštini Istočno Novo Sarajevo ističe da su građani ovog naselja ogorčeni odlukom o izgradnji stambenog objekta na parkingu, koji je, kako tvrdi, ionako premali za potrebe stanara.

„Otišli smo do opštine gdje smo tražili da nam se objasni šta se dešava. Tu nismo dobili nikakav odgovor i pristupili smo prikupljanju potpisa za peticiju u kojoj smo tražili da se obustavi izgradnja objekta na parkingu, kako bi mogli da parkiramo svoja vozila“, ističe Popović.

Đorđe Sajlović, takođe stanovnik u Ulici Cara Lazara u opštini Istično Novo Sarajevo, ističe da je izgradnja stambenog objekta na parking prostoru pravi probleme stanarime ove ulice.

„Ja nemam nikakav problem sa gospodinom koji gradi objekat na parkingu, ne znam ni koje. Ali, imam problem kada ja ili moj brat ne možemo da parkiramo nomalno svoja vozila na parkingu koji je već bio premali, a sada je još manji za jednu trećinu“, rekao je Sajlović.

Rukovodstvo opštine Istočno Novo Sarajevo priznaje grešku i tvrdi da neće biti dalje gradnje na parkingu. Na pitanje šta sa objektom čija je gradnja već počela načelnik opštine Ljubiša Ćosić odgovara: 

“Mi tu stvar ne možemo ispraviti, lokacija je prodata i čovjek tu pravi stambeno- poslovni objekat. Ja ću kao načelnik otići, razgovarati sa svim tim ljudima, ko hoće da prihvati Izvinjenje ja ga dajem i upućujem ga javno. Mislim da smo time ublažili u potpunosti ovu štetu koja je nastala i spriječili manipulaciju. Prije svega manipulaciju opozicije, koja se odmah dohvati nečega kao pijan plota”, rekao je Ćosić.

Ako se neko bavi manipulacijama onda je to rukovodstvo opštine, odgovaraju iz opozIcionog SDS-a i dodaju da apsurdne odluke opštine nisu presedan već praksa. Ističu da nije u pitanju samo uništavanje parking mjesta u stambenim blokovima već i igrališta i parkova.

“To se sve fino upakuje u zakon. Sijeku se dijelovi studentskih centara i dijelovi Univerziteta. Za par mjeseci ćemo imati situaciju da će se igralište kod ETF-a pretvoriti u građevinsku zemlju koja će biti prodata nekome od građevinskih preduzetnika koji će praviti stambeno- poslovne zgrade”, tvrdi odbornik SDS-a Milan Kovačevič i dodaje da se u rukovodstvu opštine Istočno Novo Sarajevo ne biraju sredstva, kako bi se ugodilo koalicionim partnerima, finansijerima i prijateljima načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo.

Da su tačne izjave odbornika SDS-a potvrđuju i stanari Ulice Cara Lazara koji su uvidom u Regulacioni plan opštine saznali da ostaju i bez sportskog igrališta.

“Čuli smo da su na ovom igralištu ovdje na kome smo se svi kao djeca igrali planirali izgradnju stambenih objekata, što je sve stanare u okolinim zgradama iznenadilo. Mislim da će se nešto morati raditi po tom pitanju, jer se sve jako lijepo podvede pod zakonsku normu”, naglasio je Popović i poručio sugrađanima koji u okolini svojih zgrada imaju veći parking ili igralište da odu u opštinu Istočno Novo Sarajevo i traže izvod iz Regulacionog plana, kako ne bi došli u situaciju kao stanovnici Ulice Cara Lazara.

Na pitanje zašto opština gradi na parkinzima,izgralištima i parkovima kada u Istočnom Novom Sarajevu ima mnogo slobodnog prostora za izgradnju čitavih stambenih blokova, načelnik Ćosić kaže:

„Vi ste prerano preuzeli uređivačku politiku BN-a i pitanja prema načelniku, prerano. Ispravljamo greške koje su nastale u prethodnom periodu, a vi ste premladi i imaćete priliku da vidite da to što radi vaša televizija nije u redu. Ovo ćete vi zloupotrijebiti. Ovo je napravljena greška, ali ćemo je ispraviti“,pravda se Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Da li će se zaustaviti rušenje parkinga, igrališta i parkova koji su javno dobro svih stanovnika opštine Istočno Novo Sarajevo na kojeg svi polažu pravo, vidjeće se u narednom periodu. Posebno je interesantan podatak po kojoj cijeni i kome se prodaju javne površine u ovoj opštini, ali i o tome nekom drugom prilikom.

(BN)

Komentari / 62

Ostavite komentar
Name

beliii

23.06.2018 14:30

Stanari ne vjerujte Ćosi prevarant je to sve će prodat za lični interes i bagere crvene

ODGOVORITE
Name

Gradjevinac

23.06.2018 17:05

Nije ovo problem samo stanara u Srpskom Sarajevu. To se desava u svim gradovima. Bez obzira ko je na vlasti. Isto se desava u Bijeljini i Doboju kao i u Banja Luci. Zakonom je propisano da svaka stambena jedinica mora da ima jedno parking mjesto. Investitori to parking mjesto izgrade ali ga pri prodaji stana ostave uknjizenog na sebe. Onda zahtjev za izmjenu regulacionog plana i pretvore parking u plac na kome prave novu zgradu. Treba promjeniti zakon i da je svako svaki stan knjizi sa parking 1 mjestom i da jos mora da bude 20% javnih mjesta. Ovako kupci stana plate parking koji nikad ne uknjize na sebe a onda i ako parking prezivi kao parking dodje opstina sa aparatima i naplacuje parkiranje. Kupci stanova placaju parkiranje opstinama na mjestima koja su platili da se izgrade.

Name

cosa

23.06.2018 19:07

Prave stanove, da ih prodaju arapima,...jer oni masovno kupuju stanove i imanja od srba, planski..

Name

Titan 007

24.06.2018 17:27

Kovacevicu predlozi da se donese Odluka o zabrani prodaje zemljista i stanova pripadnicima Arapskog porijekla! Ti si posten i cestit momak ne mogu ti nista!

Name

Peki

24.06.2018 18:51

Kasno je pričati o arapima kad su već puno pokupovali, cijela Hilandarska, Dabrobosanska, Vuka Karadjica su njihove ulice , stanovi i ostale nekretnine. More firmi imaju u Ist.Sarajevu za promet nekretnina , stanovi 900 km po m2 i kupuju nenormalno , kupili su dosta kuca. U tome posreduje i notar s Dobrinje Samir Muslic koji je optužen za razne lopovluke s Delimustaficem i bandom iz I.Sa. Sve planski se radi i uspijevaju. Jadan smo mi narod, a SNSD učestvuje u tome s Cosicem i ekipom.

Name

PDP Lukavica

26.06.2018 11:12

Podrska u borbi protiv unistavanja Opstine Istocno Novo Sarajevo! Jedini koji se bore za interese gradjana su Sava Skrba,Dejan Santic i Milan Kovacevic Subi!

Name

Is

23.06.2018 14:47

E cuj: "Ja se izvinjavam i time sam rijesio problem." Pa da li je ovaj covjek normalan?!

ODGOVORITE
Name

Danilo

23.06.2018 19:34

Smjesan je. Smjesni su mu odbornici. Smjesni su mu direktori, sve mu je smjesno i jadno.

Name

Milovan

23.06.2018 22:29

Bravo Kovacevicu, sta rade ovo je katastrofa! Kad ce na kruznom toku da prave stambeno poslovnu zgradu...?

Name

Vekiiii

23.06.2018 22:36

Pa njegovi odbornici 4 godine damo sute... Nemaju pojma sta se na skupstinama desava jel materijale i ne otvaraju!

Name

Borac rs

24.06.2018 05:59

Najveći bandit, bez imalo stida laže narod ,krade ,otima .. ljudska furda .

Name

Istinina sve

27.06.2018 14:28

Upravu je Milan Kovacevic sve se radi da se udovolji prijateljima nacelnika opstine! Privatizovali su opstinu Cosic i kvazi druzina!

Name

mick

23.06.2018 16:03

Otimaju i muslimani Srpsku imovinu po federaciji i niko ne pise o tome..

ODGOVORITE
Name

Dario

23.06.2018 17:22

Oproban recept iz Banja luke klan Snsd- je sve unistio.

ODGOVORITE
Name

Nikola

23.06.2018 19:16

Prilog govori mnogo, nervoza i nevjest odgovor nacelnika Cosica na sasvim normalno i potrebno pitanje novinarke Bn-a vezano za probleme gradjana Isticnog Novog Sarajeva.ZNACI LI TO NACELNICE DA SE NE SMIJE O TOME GOVORITI, NITI IZNOSITI U MEDIJE?!

ODGOVORITE
Name

Cosina majecka

26.06.2018 11:11

Sta je Ljubisa smeta ti kad Subi kaze istinu...

Name

Sale

23.06.2018 19:50

Barvo Kovacevicu,svaka cast! Drago mi je da u SDS ima mladih i lostenih ljudi loji mogu da kazu sta hoce!

ODGOVORITE
Name

Ikan brat

24.06.2018 17:22

Bravo Subi,samo nastavi! Subi nema oraha u dzepu moze reci kome sta hoce! Vrijeme je da se stane kriminalnim radnjama snsd i Cosica u kraj!

Name

Jovan L

27.06.2018 14:25

Podrska za moga komsiju Milana Kovacevica! Momak koga svi u komsiluku cijene i postuju bez obzira prema kojoj stranci gaje simpatije! Svaka cast za izjavu!

Name

Anastasija

29.06.2018 18:27

Subi je buducnost SDS-a! Njegovo vrijeme tek dolazi za dvije godine! Trebao je biti kandidat ove izbore ali sacuvat ce ga stranka za 2020! Podrska Subiju,Burgi,Guji i Koprivici!

Name

Stanovnici Cara Lazara

23.06.2018 20:03

Svaka cast Popovicu,Kovacevicu i Sajlovicu! Dosta je vise bahacenja aktuelne vlasti u INS!

ODGOVORITE
Name

Ufff

24.06.2018 17:25

Ufff ...prilog je Cosicu so na ranu! Ovaj decko Kovacevic mu sve rece onako kako i jest! Shvatio i narod vise sta se radi zadnjih 6 godina u opstini

Name

Carica

26.06.2018 11:10

Subiiiiiiii podrska sa svih strana! Ti si covijek iz naroda i svi te postuju! Najaktivniji odbornik u skuostini Novog Sarajeva! Subi je pametan,posten i umjeren covijek,to narod cijeni i postuje.

Name

Stari Sarajlija

23.06.2018 20:03

Staso Kosarac naredjuje,jadni i bjedni Cosovic se izvinjava...Stasica zakuva Cosovic ispasta...samo dok Stasica (mini Mile)pocne sampinjone gajiti u opstini svakako djeluje ko tunel...nigdje svjetla ni na kraju tunela ....Cosovicu osvjesti se budi svoj covjek dokle ces biti Stasicina sjenka..

ODGOVORITE
Name

Tomo

23.06.2018 20:04

Bravo momci,svaka.cast! Dobro je Kovacevic mali rekao ovo im je postala praksa!!!

ODGOVORITE
Name

Dj Eki

23.06.2018 22:37

Pa sta su uradili u Hilandarskoj...to je vec kriminal teski Cosica i snsd... Podrska ovim mladim ljudima koji smiju istinu svima u lice reci!

Name

Manijak

24.06.2018 17:23

Upravu je Milan Kovacevic!

Name

Lukavica Zorka

26.06.2018 11:00

Bravo Kovacevicu,svaka cast! Jedini odbornik u SO I.N.Sarajevo koji je aktivan i iznosi probleme gradjana! Cosic bi volio da moze sta reci Kovacevicu...ali momak je cist i posten!

Name

Lukavica on line

24.06.2018 08:09

Bravo momci,svaka vam cast! Cosic pogrijesio hahahahah priznao vovijek hahahahha Upravu je Kovacevic ovo im je postala praksa! Izborna godina treba para da kupuju glasove olosi crveni.

ODGOVORITE
Name

AKVA cosa Plan

24.06.2018 17:24

Bruka i sramota sta su u Hilandarskoj uradili...haos konstantno prave! Cosic i SNSD su svukli opstinu u ravan...uskoro kolaps!

Name

Istocno od Pakla

24.06.2018 17:28

Hvala ovim momcima na zalaganju ispred gradjana! A ovaj Milan Kovacevic iz SDS decko je samo rekao surovu istinu nista vise! Jedini odbornik u skupstini koji je iznio probleme gradjana uli e Cara Lazara! Momci svaka vam cast!

ODGOVORITE
Name

Zorka

24.06.2018 19:32

Uffff sto te Kovacevic izofira moj Cosita

Name

Titan

24.06.2018 19:56

Bravo Subi!!! Ti mozes reci sta hoces jer si posten momak!

Name

Dragan Karadjordjeva

26.06.2018 11:02

Bravo komsija! Milan Kovacevic je fin i pristojan momak ,zato ce i uspijeti! Odbornici SNSD nisu aktivni i na ulici se ponasaju jako bahato...sa luksuznim autima... Podrska SDS u borbi protiv kriminalnog rezima Cosica i SNSD!!!

Name

Igor

25.06.2018 09:58

U SDS konacno pravi ljudi koji svima mogu reci sta hoce!

ODGOVORITE
Name

Ratko G

26.06.2018 11:03

Dize se SDS u Istocnom Novom Sarajevu ali treba im jos mladih,pametnih i postenih ljudi poput malog Kovacevica!

Name

Tanja Spasovdanska

26.06.2018 11:07

Momak je sve upravu sto je rekao! Praksa im je da grade na divlje i unistavaju zelene povrsine,igralista,parkinge!

Name

Terza

28.06.2018 10:05

Bravo Milane,samo u glavu ih gadjaj! Sjecam se Milana prije par godina i sada dosta je napredovao u svakom smislu! Milan je dobar i normalan decko! Svi ga cijene i postuju u Lukavici!

Name

Istina

25.06.2018 09:59

Joj Cosicu ne ofiraj se ...cuj izvinjavam se Sve sta radite u Opstini INS je katastrofa! Odavno su opstinska preduzeca i sama opstina u kolapsu!

ODGOVORITE
Name

Pratioc G10

26.06.2018 11:06

Pa ovaj momak iz SDS Milqn Kovacevic vec odavno iznosi probleme gradjana Ostocnog Novog Sarajeva i svaka mu cast! Pratim izjave posle svake skupstine i Kovacevic otvoreno prica o stanju u Opstini Istocno Novo Sarajevo i o situaciji u preduzecima u nasoj lokalnoj zajednici! Konacno je u SDS neko ko prica otvoreno o svemu i transparentno!

Name

Istina

26.06.2018 19:06

Milan Kovacevic je upozoravao na deficit u Opstini INS i bio je upravu,svake godine po milion deficita! Znam za izbore savjeta mjesnih zajednica rekao je da je protiv zakonito bilo i jeste! Kredit od 5 miliona ce ovu opstinu strovaliti totalno!

Name

Katastrofa

26.06.2018 19:02

Bravo za SDS gura mlade i postene ljude! Dosta je vise Bogdanovica,Tosovica i ostale svite koja je unistila SDS! Sto se tice SNSD oni posle ovih izbora polako ali sigurno tonu u politicki ambis !

ODGOVORITE
Name

Dragutin iz Hilandarsje

26.06.2018 19:03

Kovacevicu svaka cast! Moraju i ostali odbornici da se bore za interese i prava gradjana!

ODGOVORITE
Name

Tito

27.06.2018 10:50

Momak prica istinu i onako kako jeste! Samo tako i naprijed Kovacevicu!

Name

Boban Gl

27.06.2018 14:26

Subi moze da kaze sta god hoce.jer je cestit i posten decko! On prica istinu i onako kalo ustvari i jeste!

Name

Sampione

28.06.2018 10:03

Decko je bio drugi po broju glasova na listi SDS na lokalnim izborima 2016 ! Dokazuje da vrijedi svalu skupstinu! Pozdrav za Subija i moga rodjaka Koprivicu!

Name

BURGA

28.06.2018 10:06

Bravooooooo SUBIIIIII!!!!! 2020 No.1 ispred SDS!!!!!

ODGOVORITE
Name

Tony

28.06.2018 10:07

Milan Kovacevic samo govori istinu! Malo ko moze i smije danas ovako kao Milan da kaze i saspe istinu svima u lice!

ODGOVORITE
Name

Babaljev djecak od gline!!!

28.06.2018 10:09

Super si covijek,pametan i iteligentan si...ali mentor ti je los! Kazu u SNSD da je Subi djecak od gline Darka Babalja to ti je jedini minus! Namazan si kao on simpatican i imas harizmu ali polako!

ODGOVORITE
Name

Daj ba

28.06.2018 18:13

Cuj duecak od gline hahahahah I Darko i Milan su dobri ljudi!

Name

Gospodin!

30.06.2018 11:31

Milan je prosao sve selekcije u SDS! I Milana svi u SDS postuju i cijene!

Name

PODRSKA

28.06.2018 10:10

Podrska Dejanu Santicu i Milanu Kovacevicu u borbi protiv crvenih kmeri u Opstini Istocno Novo Sarajevo!

ODGOVORITE
Name

Otpor

30.06.2018 11:32

Santic i Kovacevic jedini su i aktivni u skupstini!

Name

Titoo Villa Nova

28.06.2018 10:14

Milan Kovacevic Subi je jedan od rijetkih ljudi koji se bave politikom a da je momak sasvim normalan i pristojan! Pokojni otac mu je bio veliki borac i patriota! Kad dolazis iz cestite Srpske porodice kao on ne mozea biti los! Milan je ostao istrajan i jedini koji u ovom trenutku prestavlja novu generaciju SDS u Istocnom Novom Sarajevu!

ODGOVORITE
Name

Ikonoooo

28.06.2018 10:15

Jos kao djete malo se eksponirao samo za SDS i ostao istrajan! SUBI JE SRCE SDS!!!

ODGOVORITE
Name

Jovan

28.06.2018 10:24

Svaka cast ovim momcima! Dosta je vise ovakvog ponasanja u Opstini! Bravo Kovacevicu!

ODGOVORITE
Name

Bojana

28.06.2018 10:26

Milan Kovacevic je dobro rekao sve rade da udovolje koalicionim partnerima i prijateljima nacelnika opstine! A Opstina u bankrotu standardno!

ODGOVORITE
Name

Cara Lazara 7

28.06.2018 10:44

Bravo Popovicu,Kovacevicu i Sajlovicu,svaka vam cast! Momci su satjerali Cosica u cosak evo sa prozora vidim radovi su obustavljeni! Dobro je Kovacevic rekao sve se radi da udovolje licnim i interesima koalicionih partnera!

ODGOVORITE
Name

Dragan ₩

28.06.2018 10:47

COSIC-Mi tu stvar ne mozemo ispraviti...hahahhaha znamo i mi da ne mozea.jer si vec tal uzeo KOVACEVIC-sve se radi da se udovolji prijateljima nacelnika opstine Kovacevic je rekao.istinu..ako si u SNSD,DNS i dobar sa Cosicem.mozes sve jeb..zakon i propise!

ODGOVORITE
Name

Pravda

28.06.2018 11:32

Ovaj Popovic je pricao jako dobro ali Subi je na politicki nacin dodao dozu ogorcenja kriminalnim rdnjama SNSD i Cosica!

ODGOVORITE
Name

SVICE

30.06.2018 10:00

Bravo Subi,trebas ih stemati svaku skupstinu!

ODGOVORITE
Name

SDS Pale

30.06.2018 10:01

Sve pohvale Milanu Kovacevicu za izjavu! Vrijeme je da narod shvati sta SNSD radi nama svima na stetu!

ODGOVORITE