Србија на завршном турниру Лиге нација!

Одбојкашка репрезентација Србије пласирала се на завршни турнир Лиге нација, пошто је са 3-1 у сетовима победила Јапан.  Одбојкаши су успели - Србија иде у Француску! Екипа Николе Грбића пласирала се на завршни турнир Лиге нација!

Остали спортови 23.06.2018 | 13:30
Србија на завршном турниру Лиге нација!
"Орлови" славили су по сетовима 26:28, 35:33, 25:21, 25:18.

Изабраници Владимира Грбића пласирали су се на Ф6 који ће се одржати у Француској, Лилу, од 4. до 8. јула.

Прва два сета трајала се неочекивано дуго, били су веома мучни, а испоставиће се да је други био пресудан јер су наши спасли неколико сет лопти, да би потом изједначили на 1-1. 

У наредна два сета психолошка предност била је на нашој страни, то смо успели да искористимо и да на крају славимо са 3-1 и да тако дођемо до десете победе у 14 мечева. 

Најефикаснији у победничкој екипи био је Срећко Лисинац са 17 поена, док је два мање забележио Марко Ивовић, а Александар Атанасијеви уписао је 14. 

На завршном турниру играће репрезентације Француске, Русије, САД, Бразила, Пољске и Србије.

Победа им је била потребна и остварили су је!

Најбољи српски одбојкаши савладали су у суботу Јапан у четири сета и изборили пласман на завршни турнир Лиге нација, који ће бити одржан на фудбалском стадиону у Лилу од 4. до 8. јула, где је 2015. одржана и завршница Европског првенства у фудбалу.

У премијерном издању новог такмичења, изабраници Николе Грбића су десетом победом потврдили да им је место међу најбољим екипама света.

Јапан - Србија 1:3 (28:26, 33:35, 21:25, 18:25)

Срећко Лисинац био је најбољи играч наше репрезентације, са 17 поена (пет блокова), а велику помоћ имао је у саиграчима Марку Ивовићу (14 поена) и Александру Атанасијевићу (13).

На овом стадиону ће бити одржан завршни турнир у Француској, где ће учествовати и домаћа репрезетнација, као и селекције Русије, САД, Бразила и Пољске.

Узастопним победама у Кини, Грбићева екипа остварила је примарни циљ, а као шлаг на торти стављен је и десети узастопни тријумф против Јапанаца од 2006. године.

Србија ће у преосталој утакмици у Кини играти против домаћина у недељу, у 13.30 часова.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар