Srbija na završnom turniru Lige nacija!

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se na završni turnir Lige nacija, pošto je sa 3-1 u setovima pobedila Japan.  Odbojkaši su uspeli - Srbija ide u Francusku! Ekipa Nikole Grbića plasirala se na završni turnir Lige nacija!

Ostali sportovi 23.06.2018 | 13:30
Srbija na završnom turniru Lige nacija!
"Orlovi" slavili su po setovima 26:28, 35:33, 25:21, 25:18.

Izabranici Vladimira Grbića plasirali su se na F6 koji će se održati u Francuskoj, Lilu, od 4. do 8. jula.

Prva dva seta trajala se neočekivano dugo, bili su veoma mučni, a ispostaviće se da je drugi bio presudan jer su naši spasli nekoliko set lopti, da bi potom izjednačili na 1-1. 

U naredna dva seta psihološka prednost bila je na našoj strani, to smo uspeli da iskoristimo i da na kraju slavimo sa 3-1 i da tako dođemo do desete pobede u 14 mečeva. 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Srećko Lisinac sa 17 poena, dok je dva manje zabeležio Marko Ivović, a Aleksandar Atanasijevi upisao je 14. 

Na završnom turniru igraće reprezentacije Francuske, Rusije, SAD, Brazila, Poljske i Srbije.

Pobeda im je bila potrebna i ostvarili su je!

Najbolji srpski odbojkaši savladali su u subotu Japan u četiri seta i izborili plasman na završni turnir Lige nacija, koji će biti održan na fudbalskom stadionu u Lilu od 4. do 8. jula, gde je 2015. održana i završnica Evropskog prvenstva u fudbalu.

U premijernom izdanju novog takmičenja, izabranici Nikole Grbića su desetom pobedom potvrdili da im je mesto među najboljim ekipama sveta.

Japan - Srbija 1:3 (28:26, 33:35, 21:25, 18:25)

Srećko Lisinac bio je najbolji igrač naše reprezentacije, sa 17 poena (pet blokova), a veliku pomoć imao je u saigračima Marku Ivoviću (14 poena) i Aleksandru Atanasijeviću (13).

Na ovom stadionu će biti održan završni turnir u Francuskoj, gde će učestvovati i domaća reprezetnacija, kao i selekcije Rusije, SAD, Brazila i Poljske.

Uzastopnim pobedama u Kini, Grbićeva ekipa ostvarila je primarni cilj, a kao šlag na torti stavljen je i deseti uzastopni trijumf protiv Japanaca od 2006. godine.

Srbija će u preostaloj utakmici u Kini igrati protiv domaćina u nedelju, u 13.30 časova.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar