Макрон не схвата обичне људе

Вјероватно само у Француској милијардер и један од најмоћнијих банкара јавно може да критикује предсједника Емануела Макрона због занемаривања обичних људи.

Свијет 23.06.2018 | 07:40
Макрон не схвата обичне људе
То пише Ројтерс.

Међутим, како се наводи, управо је у Француској то могуће због њене традиције једнакости.

"Макрон не разумије мале људе. Бојим се да води Француску ка систему који маргинализује најмање повлашћене", изјавио је за "Монд" Франсоа Пино, један од најбогатијих људи у Француској чија пословна империја укључује модну кућу Гучи. 

На то је иронично реаговао Ришар Феран, који је водио Макронову предсједничку кампању прошле године. 

"Нема сумње да само милијардери могу да разумију друге", навео је он на Твитеру. 

Пино, оснивач групе Керинг за продају луксузне робе, није једини који изражава забринутост због сиромашнијих грађана од којих многи живе у предграђима француских градова. 

Матје Пигас, који је на челу инвестиционе банке Лазард у Француској сматра да Макрону недостаје "суштинска социјална димензија" и политика борбе против свих видова неједнакости. 

"Гдје су планови за развој предграђа, борбу против сиромаштва и додатни напори за унапређење образовања", рекао је Пигас који има удио у листу "Монд" и још неким медијима за пословни дневник "Лес еко". 

Француски бирачи не вјерују много у Макронова настојања да смањи неједнакост у земљи, наводи Ројтерс. 

Већина њих вјерује да је неједнакост порасла током Макроновог мандата, показује прошломјесечно испитивање јавног мњења које је спровела кућа Опињонвеј.

Ипак, Пигас каже да Макрону жели успех јер је "он последњи бастион против популизма у Француској".

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зоро

23.06.2018 06:04

Наш Додик је врло врло осјећајан у сваком смислу. РВ инвалиди му побацали протезе под прозор а он се спрема за наступе под шаторима. То је прави предсједник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауди

23.06.2018 06:48

Увијек је било " Сит се гладном не вјерује" !

ОДГОВОРИТЕ