Makron ne shvata obične ljude

Vjerovatno samo u Francuskoj milijarder i jedan od najmoćnijih bankara javno može da kritikuje predsjednika Emanuela Makrona zbog zanemarivanja običnih ljudi.

Svijet 23.06.2018 | 07:40
Makron ne shvata obične ljude
To piše Rojters.

Međutim, kako se navodi, upravo je u Francuskoj to moguće zbog njene tradicije jednakosti.

"Makron ne razumije male ljude. Bojim se da vodi Francusku ka sistemu koji marginalizuje najmanje povlašćene", izjavio je za "Mond" Fransoa Pino, jedan od najbogatijih ljudi u Francuskoj čija poslovna imperija uključuje modnu kuću Guči. 

Na to je ironično reagovao Rišar Feran, koji je vodio Makronovu predsjedničku kampanju prošle godine. 

"Nema sumnje da samo milijarderi mogu da razumiju druge", naveo je on na Tviteru. 

Pino, osnivač grupe Kering za prodaju luksuzne robe, nije jedini koji izražava zabrinutost zbog siromašnijih građana od kojih mnogi žive u predgrađima francuskih gradova. 

Matje Pigas, koji je na čelu investicione banke Lazard u Francuskoj smatra da Makronu nedostaje "suštinska socijalna dimenzija" i politika borbe protiv svih vidova nejednakosti. 

"Gdje su planovi za razvoj predgrađa, borbu protiv siromaštva i dodatni napori za unapređenje obrazovanja", rekao je Pigas koji ima udio u listu "Mond" i još nekim medijima za poslovni dnevnik "Les eko". 

Francuski birači ne vjeruju mnogo u Makronova nastojanja da smanji nejednakost u zemlji, navodi Rojters. 

Većina njih vjeruje da je nejednakost porasla tokom Makronovog mandata, pokazuje prošlomjesečno ispitivanje javnog mnjenja koje je sprovela kuća Opinjonvej.

Ipak, Pigas kaže da Makronu želi uspeh jer je "on poslednji bastion protiv populizma u Francuskoj".

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zoro

23.06.2018 08:04

Naš Dodik je vrlo vrlo osjećajan u svakom smislu. RV invalidi mu pobacali proteze pod prozor a on se sprema za nastupe pod šatorima. To je pravi predsjednik.

ODGOVORITE
Name

audi

23.06.2018 08:48

Uvijek je bilo " Sit se gladnom ne vjeruje" !

ODGOVORITE