Ликовни сабор "Мајевица 2018"

У Центру за културу и информисање у Лопарама вечерас је отворен једанаести Ликовни сабор "Мајевица 2018".

Република Српска 22.06.2018 | 22:32
Ликовни сабор "Мајевица 2018"
Организатори сабора умјетника су Центар за културу и информисање и "Атеље 313" из Горњег Прибоја, а генерални покровитељ је општина Лопаре. 

Начелник Лопара Радо Савић отворио је сабор и поручио учесницима и гостима да је ова културна манифестација веома значајна за локалну заједницу.

"Умјетници  промовишу нашу локалну заједницу. Ликовни сабор као успјешан пројекат привлачи и бројне друге пројекте на овом подручју", казао је новинарима Савић.

Он је истакао да је професор Миладин Лукић, власник "Атељеа 313", свој успјех подарио општини Лопаре организовањем ликовног саборовања којим се мајевички крај промовише кроз културу и умјетност, на најљепши могући начин. 

"У посљедњих годину дана у Лопарама постигнути су бројни успјеси у привредном, друштвеном и културном животу", додао је Савић.

Архијерејски намјесник тузлански, протојереј-ставрофор Стево Јовић, поручио је сликарима да својим умијећем проносе и шире умјетност, културу и духовност мајевичког краја, као и крајева из којих долазе. 

Историчар умјетности и сликар из Београда Милутин Дедић у свом је поздравном говору пожелио да Лопаре буду "крај у коме ће прошлост сањати будућност". 

Ликовно саборовање трајаће до 27. јуна а учествује 12 умјетника из Републике Српске и Србије.

Учесници Ликовног сабора у Лопарама су Миладин Лукић, Милан Ћеранић, Биљана Врбић Мачак, Весна Вујичић, Ивана Лукић и Радован Симић из Републике Српске, као и Милутин Дедић, Душан Микоњић Махер, Снежана Бекрић, Милан Милић Јагодински, Будо Славковић и Кирил Димитров из Србије.

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

гбфсдсДСА

23.06.2018 06:01

Народ у општини Лопаре на зна како да преживи, 5000 незапослених који ни сами не знају као преживљавају, пар неких приватника никога пракрично не запошљава него извлачи профит. Када нема никаквих привредних активност онда остају овкаве лудачке колонијалне манифестације. Кога ли још то на општини Лопаре интересује. Незапосленст тотална, општина разорена и уништена. Општинско руководство је свело своје активности на играња са дјецом из школа, то је њихов ниво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

23.06.2018 11:04

Ко ће шљиве купит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОС Кнез Иво Од Семберије

23.06.2018 11:20

Велики поздрав за Ивану, најперспективнијег сликара са ових простора.

Name

обавијешење

23.06.2018 20:36

Начелник општине мора личним примјером народу општине који га плаћа да доказује како се бави пољопривредом. Мора начелник да буде први у свему, узор.

ОДГОВОРИТЕ