Likovni sabor "Majevica 2018"

U Centru za kulturu i informisanje u Loparama večeras je otvoren jedanaesti Likovni sabor "Majevica 2018".

Republika Srpska 22.06.2018 | 22:32
Likovni sabor "Majevica 2018"
Organizatori sabora umjetnika su Centar za kulturu i informisanje i "Atelje 313" iz Gornjeg Priboja, a generalni pokrovitelj je opština Lopare. 

Načelnik Lopara Rado Savić otvorio je sabor i poručio učesnicima i gostima da je ova kulturna manifestacija veoma značajna za lokalnu zajednicu.

"Umjetnici  promovišu našu lokalnu zajednicu. Likovni sabor kao uspješan projekat privlači i brojne druge projekte na ovom području", kazao je novinarima Savić.

On je istakao da je profesor Miladin Lukić, vlasnik "Ateljea 313", svoj uspjeh podario opštini Lopare organizovanjem likovnog saborovanja kojim se majevički kraj promoviše kroz kulturu i umjetnost, na najljepši mogući način. 

"U posljednjih godinu dana u Loparama postignuti su brojni uspjesi u privrednom, društvenom i kulturnom životu", dodao je Savić.

Arhijerejski namjesnik tuzlanski, protojerej-stavrofor Stevo Jović, poručio je slikarima da svojim umijećem pronose i šire umjetnost, kulturu i duhovnost majevičkog kraja, kao i krajeva iz kojih dolaze. 

Istoričar umjetnosti i slikar iz Beograda Milutin Dedić u svom je pozdravnom govoru poželio da Lopare budu "kraj u kome će prošlost sanjati budućnost". 

Likovno saborovanje trajaće do 27. juna a učestvuje 12 umjetnika iz Republike Srpske i Srbije.

Učesnici Likovnog sabora u Loparama su Miladin Lukić, Milan Ćeranić, Biljana Vrbić Mačak, Vesna Vujičić, Ivana Lukić i Radovan Simić iz Republike Srpske, kao i Milutin Dedić, Dušan Mikonjić Maher, Snežana Bekrić, Milan Milić Jagodinski, Budo Slavković i Kiril Dimitrov iz Srbije.

(BN) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

gbfsdsDSA

23.06.2018 06:01

Narod u opštini Lopare na zna kako da preživi, 5000 nezaposlenih koji ni sami ne znaju kao preživljavaju, par nekih privatnika nikoga prakrično ne zapošljava nego izvlači profit. Kada nema nikakvih privrednih aktivnost onda ostaju ovkave ludačke kolonijalne manifestacije. Koga li još to na opštini Lopare interesuje. Nezaposlenst totalna, opština razorena i uništena. Opštinsko rukovodstvo je svelo svoje aktivnosti na igranja sa djecom iz škola, to je njihov nivo.

ODGOVORITE
Name

А

23.06.2018 11:04

Ко ће шљиве купит.

ODGOVORITE
Name

OS Knez Ivo Od Semberije

23.06.2018 11:20

Veliki pozdrav za Ivanu, najperspektivnijeg slikara sa ovih prostora.

Name

obaviješenje

23.06.2018 20:36

Načelnik opštine mora ličnim primjerom narodu opštine koji ga plaća da dokazuje kako se bavi poljoprivredom. Mora načelnik da bude prvi u svemu, uzor.

ODGOVORITE