Било је готово и прије него што је почело!

Када се Енцо Перез појавио у првој постави, а Меси ухватио за главу код интонирања химне, могли смо да наслутимо шта ће се догодити.

Фудбал 22.06.2018 | 18:15
Било је готово и прије него што је почело!
Не може се тражити кривац у једном човеку. Не јер би било нефер према том појединцу па звао се онКабаљеро, Меси, Перез или Сампаоли. Него зато што су сви они убедљиво главни кривци, али и остали са њима. Аргентина је дозволила вечерас себи луксуз да против Хрватске буде побеђена, поражена па и понижена.

"За све ове године гледања Аргентине, не сећам се да су икада били овако лоши", рекао је Гари Линекерјош после првог гола.

Мада, није мора да чека ни тај први. Било је готово када смо видели Лионела Месија како се држи за главу код интонирања химне. Било је готово када смо видели Енца Переза у првој постави.

Било је готово пре него што је почело!

Тај Перез у суштини није претерано битан лик у овој причи, али јесте парадигма и персонификација за све оно што смо видели код Аргентине и пре почетка Мундијала, а поготово на првој и тек другој утакмици и поразу од Хрватске 0:3. Ради се о човеку који је имао слабу сезону у Ривер Плати и није ни позван у репрезентацију на првобитни списак. Тек после повредеЛансинија, Перез је накнадно позван у тим.

Играч који је био на одмору, који није у савршеној физичкој спреми и који је дошао после свих у репрезентацију, добио је прилику да заигра у првој постави у другом мечу на Мундијалу против Хрватске који би могао да буде и кључан за неуспех Гаучоса на овом шампионату.

На све то, он одигра слабо, промаши зицер у 30. минуту при резултату 0:0 и касније га замени Пауло Дибала?! 

"Научили" смо вечерас да Перез заслужује да буде у првој постави испред Дибале. У реду...

Елем, као што рекосмо, овај ужас Аргентине од вечерас није плод једног лошег играча, једне лоше одлуке. Плод је системског неуспеха, лоше атмосфере, побрканих односа, Сампаолија на клупи, Кабаљера на голу,Переза у првој постави, Дибале, Ди Марије и Игуаина на клупи... Епилог је најтежи пораз Аргентине у групној фази Светског првенства још од 1:6 из 1958. године против Чехословачке!

Појавила се чак информација да је Сампаоли покушао да исправи ужасну атмосферу међу његовим играчима тако што их је повео на "породични" роштиљ између две утакмице. Видео још против Исланда да не иде. Сви играчи су отишли на роштиљ, Меси је остао у хотелској соби, сам.

Исти такав је био и на терену. Сам. Неповезан са осталима. Као да их не познаје. У првом полувремену је имао 20 додира са лоптом. А голманКабаљеро је имао 22. Да ли вам је потребан бољи податак који показује одсуство Месија? Да небескоплаво зло буде још веће, у другом полувремену је био још гори него у првом.

Нестао је. А изгледа да ће таква судбина Аргентине бити већ у групној фази овог Светског првенства. Све ће зависити од треће утакмице против Нигерије. То Гаучоси морају да добију, а али и да гледају у друге утакмице и да се моле да ће се провући даље. 

Само им то преостаје. А са оним што су показали, више нису ни заслужили.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар