Bilo je gotovo i prije nego što je počelo!

Kada se Enco Perez pojavio u prvoj postavi, a Mesi uhvatio za glavu kod intoniranja himne, mogli smo da naslutimo šta će se dogoditi.

Fudbal 22.06.2018 | 18:15
Bilo je gotovo i prije nego što je počelo!
Ne može se tražiti krivac u jednom čoveku. Ne jer bi bilo nefer prema tom pojedincu pa zvao se onKabaljero, Mesi, Perez ili Sampaoli. Nego zato što su svi oni ubedljivo glavni krivci, ali i ostali sa njima. Argentina je dozvolila večeras sebi luksuz da protiv Hrvatske bude pobeđena, poražena pa i ponižena.

"Za sve ove godine gledanja Argentine, ne sećam se da su ikada bili ovako loši", rekao je Gari Linekerjoš posle prvog gola.

Mada, nije mora da čeka ni taj prvi. Bilo je gotovo kada smo videli Lionela Mesija kako se drži za glavu kod intoniranja himne. Bilo je gotovo kada smo videli Enca Pereza u prvoj postavi.

Bilo je gotovo pre nego što je počelo!

Taj Perez u suštini nije preterano bitan lik u ovoj priči, ali jeste paradigma i personifikacija za sve ono što smo videli kod Argentine i pre početka Mundijala, a pogotovo na prvoj i tek drugoj utakmici i porazu od Hrvatske 0:3. Radi se o čoveku koji je imao slabu sezonu u River Plati i nije ni pozvan u reprezentaciju na prvobitni spisak. Tek posle povredeLansinija, Perez je naknadno pozvan u tim.

Igrač koji je bio na odmoru, koji nije u savršenoj fizičkoj spremi i koji je došao posle svih u reprezentaciju, dobio je priliku da zaigra u prvoj postavi u drugom meču na Mundijalu protiv Hrvatske koji bi mogao da bude i ključan za neuspeh Gaučosa na ovom šampionatu.

Na sve to, on odigra slabo, promaši zicer u 30. minutu pri rezultatu 0:0 i kasnije ga zameni Paulo Dibala?! 

"Naučili" smo večeras da Perez zaslužuje da bude u prvoj postavi ispred Dibale. U redu...

Elem, kao što rekosmo, ovaj užas Argentine od večeras nije plod jednog lošeg igrača, jedne loše odluke. Plod je sistemskog neuspeha, loše atmosfere, pobrkanih odnosa, Sampaolija na klupi, Kabaljera na golu,Pereza u prvoj postavi, Dibale, Di Marije i Iguaina na klupi... Epilog je najteži poraz Argentine u grupnoj fazi Svetskog prvenstva još od 1:6 iz 1958. godine protiv Čehoslovačke!

Pojavila se čak informacija da je Sampaoli pokušao da ispravi užasnu atmosferu među njegovim igračima tako što ih je poveo na "porodični" roštilj između dve utakmice. Video još protiv Islanda da ne ide. Svi igrači su otišli na roštilj, Mesi je ostao u hotelskoj sobi, sam.

Isti takav je bio i na terenu. Sam. Nepovezan sa ostalima. Kao da ih ne poznaje. U prvom poluvremenu je imao 20 dodira sa loptom. A golmanKabaljero je imao 22. Da li vam je potreban bolji podatak koji pokazuje odsustvo Mesija? Da nebeskoplavo zlo bude još veće, u drugom poluvremenu je bio još gori nego u prvom.

Nestao je. A izgleda da će takva sudbina Argentine biti već u grupnoj fazi ovog Svetskog prvenstva. Sve će zavisiti od treće utakmice protiv Nigerije. To Gaučosi moraju da dobiju, a ali i da gledaju u druge utakmice i da se mole da će se provući dalje. 

Samo im to preostaje. A sa onim što su pokazali, više nisu ni zaslužili.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar