"Делфини" у Крању: Па, овдје смо као код куће!

Ватерполисти Србије одушевљени условима у којима тренирају у Крају и пријемом Словенаца.

Остали спортови 22.06.2018 | 09:30
"Делфини" у Крању: Па, овдје смо као код куће!
Крањ и јесте и није у лепом сећању српским ватерполистима. Пре 15 година, у непријатељској атмосфери, репрезентација тадашње државе Србија и Црна Гора освојила је титулу првака Европе против Хрватске, али уз нереде хрватских "навијача".

Петнаест година касније, овај миран градић, који је на 20 километара од Љубљане, домаћин је српским ватерполистима који се припремају за изазове овог лета, а највећи је свакако Европско првенство у Барселони.

Мало је рећи да су "делфини" одушевљени пријемом и условима у којима тренирају.

"Све је на највишем могућем нивоу и када бисмо желели нешто боље, тешко да бисмо могли да нађемо. Где год да кренемо примају нас као домаће, излазе нам у сусрет на сваком кораку. Услуга у хотелу 'Брдо' је првокласна, време предивно, само тако да остане", каже капитен Филип Филиповић за сајт Ватерполо савеза.

Фића има идеју:

"Било би сјајно ако би било могуће да ову сарадњу са општином Крањ некако и озваничимо јер нисмо први пут овде и сваки пут је изванредно. Тешко да би на неком другом месту могли да нађемо такве услове за рад. А што се рада тиче, нама, који смо играли фајнал ејт Лиге шамппина је чак и релаксирајући почетак био претежак. Сада радимо ударнички, сви смо здрави и то је најважније".

Репрезентација се 23. јуна враћа у Београд.

Европско првенство у Барселони је од 14. до 28. јула. Србија је у Групи Д са Русијом, Словачком и Румунијом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар