"Delfini" u Kranju: Pa, ovdje smo kao kod kuće!

Vaterpolisti Srbije oduševljeni uslovima u kojima treniraju u Kraju i prijemom Slovenaca.

Ostali sportovi 22.06.2018 | 09:30
"Delfini" u Kranju: Pa, ovdje smo kao kod kuće!
Kranj i jeste i nije u lepom sećanju srpskim vaterpolistima. Pre 15 godina, u neprijateljskoj atmosferi, reprezentacija tadašnje države Srbija i Crna Gora osvojila je titulu prvaka Evrope protiv Hrvatske, ali uz nerede hrvatskih "navijača".

Petnaest godina kasnije, ovaj miran gradić, koji je na 20 kilometara od Ljubljane, domaćin je srpskim vaterpolistima koji se pripremaju za izazove ovog leta, a najveći je svakako Evropsko prvenstvo u Barseloni.

Malo je reći da su "delfini" oduševljeni prijemom i uslovima u kojima treniraju.

"Sve je na najvišem mogućem nivou i kada bismo želeli nešto bolje, teško da bismo mogli da nađemo. Gde god da krenemo primaju nas kao domaće, izlaze nam u susret na svakom koraku. Usluga u hotelu 'Brdo' je prvoklasna, vreme predivno, samo tako da ostane", kaže kapiten Filip Filipović za sajt Vaterpolo saveza.

Fića ima ideju:

"Bilo bi sjajno ako bi bilo moguće da ovu saradnju sa opštinom Kranj nekako i ozvaničimo jer nismo prvi put ovde i svaki put je izvanredno. Teško da bi na nekom drugom mestu mogli da nađemo takve uslove za rad. A što se rada tiče, nama, koji smo igrali fajnal ejt Lige šamppina je čak i relaksirajući početak bio pretežak. Sada radimo udarnički, svi smo zdravi i to je najvažnije".

Reprezentacija se 23. juna vraća u Beograd.

Evropsko prvenstvo u Barseloni je od 14. do 28. jula. Srbija je u Grupi D sa Rusijom, Slovačkom i Rumunijom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar