Вишња јача капиларе

Вишња садржи биљни пигмент који представља моћан антиоксиданс у превенцији срчаних обољења и тумора.

Здравље 20.06.2018 | 09:11
Вишња јача капиларе
САМО шака вишања дневно може да учини да лакше подносите физички напор и да отклоните болове у мишићима и зглобовима. Медицинска истраживања показала су да је исхрана овим воћем корисна и у спречавању срчаних обољења, артритиса и канцера.

С обзиром на то да вишња садржи супстанце које је сврставају у природан аспирин, она благотворно делује на санирање бола. На мишиће, зглобове и кости делује повољно јер смањује количину мокраћне киселине, главног кривца за тегобе у коштано-зглобном систему.

Вишња садржи биљни пигмент који представља моћан антиоксиданс у превенцији срчаних обољења и тумора. Због садржаја бројних других хранљивих материја утиче и на смањивање крвног притиска, јачање крвних судова, а посебно капилара. Састојак кумарин, који вишња такође поседује, има способност да смањује густину крви, због чега су вишње добре у превенцији артериосклерозе и малокрвности.

Веома је богата антиоксидансним материјама што даје енергију организму, али може да помогне и у случају несанице. Наиме, истраживање које је спроведено показало је да су испитаници који су свако вече пили чашу свежег сока од вишања боље спавали од оних који су попили неки други сок. Због занемарљивих количина шећера, редовно конзумирање вишања спречава и појаву дијабетеса.
 
 Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар