ВК Партизан: Не сечемо каблове, нити се селимо!

Много нетачних и непроверених информација у вези са статусом спортског објекта на Бањици око којег се споре Општина Вождовац и Ватерполо клуб Партизан. Прочитајте шта су нам рекли у ВК Партизан.

Остали спортови 19.06.2018 | 18:30
ВК Партизан: Не сечемо каблове, нити се селимо!
Ватерполо клуб Партизан и Општина Вождовац јесу у спору и тај спор траје и добија неке додатне "елементе".

Постоје два судска спора - један пред Управним судом, који је покренуо Партизан због решења градоначелника Београда од јануара ове године којим је одлучено да се Општини Вождовац да управљање овим објектом.

Други је пред Привредним судом, чије је рочиште заказано тек за 17. новембар, када ће се одлучивати о праву на управљање објектом, којим је Партизан газдовао у претходних 25 година.

Данас се појавила информација да је Установа спортски центар "Вождовац" поднела је тужбу против Ватерполо клуба Партизан за исељење из спортског центра на Бањици.

МОНДО је контактирао ВК Партизан где нам је саопштено да је та тужба поднета још 18. маја и о њој није одлучено још.

Али јесте новина да је Привредни суд донео решење којим ОДБИЈА ЗАХТЕВ УСЦ Вождовац за доношење привремене мере над ВК Партизан.

Привредни суд је донео привремену меру о моменталном уклањању електрокаблова како УСЦ Вождовац, тако и извођачу радова и забранио им приступ објекту без претходне сагласности ВК Партизан, као и да се убудуће уздрже од ометања поседа, речено нам је у Партизану.

Партизан је претходно тужио УСЦ Вождовац због сметања поседа. Тачније, како нам је објашњено у Партизану, развлачени су електрокаблови по крову објекта и у објектима који припадају ВК Партизан и које Партизан користи од 1992. године а на основу Решења Скупштине општине Савски венац.

УСЦ Вождовац је такође тужио Партизан и то 18. маја ове године, тразећи истицање привремене мере да Партизан одмах преда кључеве објекта.

"Ми смо одговорили по налогу Другог основног суда у Београду. Још нисмо добили никакво решење суда", речено је за МОНДО у Партизану.

У саопштењу УСЦ Вождовац истиче се да "руководство Ватерполо клуба Партизан не жели договор и помоћ коју им нуди општина Вождовац", већ да "на све начине покушава да опструира рад спортског центра на Бањици, тако што искључује струју закупцима и не дозвољава спровођење бесплатних спортских активности за ђаке, који су део програма Града.

"Руководство Ватерполо куба Партизан наложило је пресецање каблова за довод струје закупцима који су, након одлуке Апелационог суда, потписали уговоре о закупу са општином Вождовац. Како би закупцима обезбедили несметано снабдевање електричном енергијом Установа Спортски центар 'Вождовац' је од ЕДБ тражила и добила ново бројило. Руководство ВК Партизан је за постављање каблова који воде до локала тужио УСЦ Вождовац. Иако поступак још није окончан, они обмањују јавност да су добили судску пресуду", истичу из Општине Вождовац.

За крај наводе да је Апелациони суд потврдио право коришћења Општине Вождовац над спортским центром на Бањици, који је као државна имовина, незаконитом одлуком Извршног одбора општине Савски венац 1992. године дат на коришћење Ватерполо клубу Партизан.

У Партизану за МОНДО негирају било какве тврдње о пресецању каблова за струју.

"Нетачно је да смо иком пресецали каблове за струју. Наведени закупци (Спорт тиме, Спорт висион и Стонотенисерска академија Коцић) су, поред валидних уговора о закупу простора које имају са Партизаном, потписали уговоре и са УСЦ Воздовац, дакле дупле уговоре. У том смислу су нас тузили Привредном суду како их ометамо у поседу и да им намерно искључујемо струју и слично. По тој тужби Привредни суд је донео Решење којим одбија њихов захтев за спровођење Привремене мере над ВК Партизан", рекла је за МОНДО генерални директор ВК Партизан Татјана Ракас.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

иги

20.06.2018 06:20

Први пут да неко пренесе комплетну слику о тузбама и пресудама обе стране.Увек неко несто заборави намерно или не. У сваком слуцају ово није добро.Да оволико зле крви има медју навијацима који само због клупских обелезја мрзе другу страну. Тузно је то сто се то десава везано за ова спорт који негује и гаји много добре односе измедју играца . Па немало пута су играци једног клуба прелазили у други и то без икакве тензије. Па сада пола играца из Звезде је играло за Партизан просле године,па Је Партзан пре пар година дао Звезди играце како се клуб неби угасио јер су сви играци отисли из Звезе. Небројено је много примера добре сарадње ова два клуба. Постављам питање Засто се ово данас десава? Коме ово треба? Да ли је ово уинтересу Ватерпола? Пустимо судове да раде свој посао а навијаци мало нек оладе са својим препуцавањима у интересу спорта

ОДГОВОРИТЕ