VK Partizan: Ne sečemo kablove, niti se selimo!

Mnogo netačnih i neproverenih informacija u vezi sa statusom sportskog objekta na Banjici oko kojeg se spore Opština Voždovac i Vaterpolo klub Partizan. Pročitajte šta su nam rekli u VK Partizan.

Ostali sportovi 19.06.2018 | 18:30
VK Partizan: Ne sečemo kablove, niti se selimo!
Vaterpolo klub Partizan i Opština Voždovac jesu u sporu i taj spor traje i dobija neke dodatne "elemente".

Postoje dva sudska spora - jedan pred Upravnim sudom, koji je pokrenuo Partizan zbog rešenja gradonačelnika Beograda od januara ove godine kojim je odlučeno da se Opštini Voždovac da upravljanje ovim objektom.

Drugi je pred Privrednim sudom, čije je ročište zakazano tek za 17. novembar, kada će se odlučivati o pravu na upravljanje objektom, kojim je Partizan gazdovao u prethodnih 25 godina.

Danas se pojavila informacija da je Ustanova sportski centar "Voždovac" podnela je tužbu protiv Vaterpolo kluba Partizan za iseljenje iz sportskog centra na Banjici.

MONDO je kontaktirao VK Partizan gde nam je saopšteno da je ta tužba podneta još 18. maja i o njoj nije odlučeno još.

Ali jeste novina da je Privredni sud doneo rešenje kojim ODBIJA ZAHTEV USC Voždovac za donošenje privremene mere nad VK Partizan.

Privredni sud je doneo privremenu meru o momentalnom uklanjanju elektrokablova kako USC Voždovac, tako i izvođaču radova i zabranio im pristup objektu bez prethodne saglasnosti VK Partizan, kao i da se ubuduće uzdrže od ometanja poseda, rečeno nam je u Partizanu.

Partizan je prethodno tužio USC Voždovac zbog smetanja poseda. Tačnije, kako nam je objašnjeno u Partizanu, razvlačeni su elektrokablovi po krovu objekta i u objektima koji pripadaju VK Partizan i koje Partizan koristi od 1992. godine a na osnovu Rešenja Skupštine opštine Savski venac.

USC Voždovac je takođe tužio Partizan i to 18. maja ove godine, trazeći isticanje privremene mere da Partizan odmah preda ključeve objekta.

"Mi smo odgovorili po nalogu Drugog osnovnog suda u Beogradu. Još nismo dobili nikakvo rešenje suda", rečeno je za MONDO u Partizanu.

U saopštenju USC Voždovac ističe se da "rukovodstvo Vaterpolo kluba Partizan ne želi dogovor i pomoć koju im nudi opština Voždovac", već da "na sve načine pokušava da opstruira rad sportskog centra na Banjici, tako što isključuje struju zakupcima i ne dozvoljava sprovođenje besplatnih sportskih aktivnosti za đake, koji su deo programa Grada.

"Rukovodstvo Vaterpolo kuba Partizan naložilo je presecanje kablova za dovod struje zakupcima koji su, nakon odluke Apelacionog suda, potpisali ugovore o zakupu sa opštinom Voždovac. Kako bi zakupcima obezbedili nesmetano snabdevanje električnom energijom Ustanova Sportski centar 'Voždovac' je od EDB tražila i dobila novo brojilo. Rukovodstvo VK Partizan je za postavljanje kablova koji vode do lokala tužio USC Voždovac. Iako postupak još nije okončan, oni obmanjuju javnost da su dobili sudsku presudu", ističu iz Opštine Voždovac.

Za kraj navode da je Apelacioni sud potvrdio pravo korišćenja Opštine Voždovac nad sportskim centrom na Banjici, koji je kao državna imovina, nezakonitom odlukom Izvršnog odbora opštine Savski venac 1992. godine dat na korišćenje Vaterpolo klubu Partizan.

U Partizanu za MONDO negiraju bilo kakve tvrdnje o presecanju kablova za struju.

"Netačno je da smo ikom presecali kablove za struju. Navedeni zakupci (Sport time, Sport vision i Stonoteniserska akademija Kocić) su, pored validnih ugovora o zakupu prostora koje imaju sa Partizanom, potpisali ugovore i sa USC Vozdovac, dakle duple ugovore. U tom smislu su nas tuzili Privrednom sudu kako ih ometamo u posedu i da im namerno isključujemo struju i slično. Po toj tužbi Privredni sud je doneo Rešenje kojim odbija njihov zahtev za sprovođenje Privremene mere nad VK Partizan", rekla je za MONDO generalni direktor VK Partizan Tatjana Rakas.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

igi

20.06.2018 06:20

Prvi put da neko prenese kompletnu sliku o tuzbama i presudama obe strane.Uvek neko nesto zaboravi namerno ili ne. U svakom slucaju ovo nije dobro.Da ovoliko zle krvi ima medju navijacima koji samo zbog klupskih obelezja mrze drugu stranu. Tuzno je to sto se to desava vezano za ova sport koji neguje i gaji mnogo dobre odnose izmedju igraca . Pa nemalo puta su igraci jednog kluba prelazili u drugi i to bez ikakve tenzije. Pa sada pola igraca iz Zvezde je igralo za Partizan prosle godine,pa Je Partzan pre par godina dao Zvezdi igrace kako se klub nebi ugasio jer su svi igraci otisli iz Zveze. Nebrojeno je mnogo primera dobre saradnje ova dva kluba. Postavljam pitanje Zasto se ovo danas desava? Kome ovo treba? Da li je ovo uinteresu Vaterpola? Pustimo sudove da rade svoj posao a navijaci malo nek olade sa svojim prepucavanjima u interesu sporta

ODGOVORITE