СП: "Бане обара рекорд, да му уљепшамо дан!"

Бранислав Ивановић сутра против Костарике играће своју 104. утакмицу у дресу репрезентације. Тако ће постати рекордер по броју одиграних утакмица.  Крстајић: Спавам мирно, тим знам већ пет дана.  Младен Крстајић, селектор репрезентације Србије, тврди да нема ниједну дилему око тима и да већ неколико дана зна ко ће од првог минута на терен у мечу са Костариком, који се игра сутра од 14 часова по нашем времену у Самари на „Космос арени“.  Селектор Србије Младен Крстајић поручује да је атмосфера у екипи одлична пред прву утакмицу на Мундијалу, која је битна као и остале двије у групи. "Било би неозбиљно да издиктирам тим у овом моменту, али је мање-више то познато".

Фудбал 16.06.2018 | 17:30
СП: "Бане обара рекорд, да му уљепшамо дан!"
"Ако Бог да Бане ће сутра да обори рекорд. Сувишно је говорити о њему. Желимо да победом и њему улепшамо дан“, рекао је селектор Младен Крстајић.

Александар Коларов је такође похвалио бившег капитена.

"Лепо је што ће Бане да постави рекорд, тако да нико неће моћи да га стигне. Он је један од лидера ове екипе. Заслужио је тај рекорд“, каже Коларов.

Највише наступа у репрезентацији Југославије/Србије:

103 - Дејан Станковић

103 - Бранислав Ивановић

102 - Саво Милошевић

85 - Драган Џајић

84 - Драган Стојковић

"Спавао сам мирно, спаваћу и вечерас, јер је екипа одрадила одлично припреме. Што се тиче састава немам дилему, знам га већ пет дана. Састав уостало вероватно знате боље од мене, било би неозбиљно да га сада диктирам“, самоуверен је био Крстајић.

Он не сматра да је хендикеп то што ће у такмичарским мечевима дебитовати баш на Светском првенству.

"Не одвајам утакмице на такмичарске и пријатељске. Да ли сам искусан или неискусан тренер... Немам проблем, јер су играчи професионалци. Чиста ми је савест, добро радимо и то су ствари које ме чине срећним. За све утакмице их спремам на исти начин. Код мене може све ван терена, опуштени смо, другари, а на тренингу нема пардона, ту мора да се одговори на све захтеве. Част ми је што ћу бити на клупи баш на Мундијалу“.

Крстајић се још једном осврнуо на рад током припрема.

"Можемо да будемо задовољни са радом током претходне три недеље. Није лако да играчи после напорних сезона и кратке паузе поново почну припреме. Направили смо добар увод за оно што нас очекује. Задовољан сам односом и на терену и ван њега“.

Он није желео да намеће притисак екипи причом о подмлађивању.

"Нисмо се бавили тиме да ли је тим млађи или не. Довели смо тим који је најбољи. Има још играча који могу да буду овде, али правила су таква. Митровић и Сергеј су момци који се доказују, покушавају многи да ставе притисак на њих, али они су концентрисани и знају шта их очекује и шта треба да ураде“.

О Костарики је причао бираним речима.

"Битан ми је овај меч, као и наредна две. Да пробамо да се домогнемо другог круга. Поштујемо Костарику кплико и Швајцарску и Бразил. Али, увек може да се деси нешто непредвидиво. Неће нас заварати резултати Костарике у пријатељским мечевима. Пратили смо је последњи пар месеци, знамо све њихове мане и врлине“.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар