SP: "Bane obara rekord, da mu uljepšamo dan!"

Branislav Ivanović sutra protiv Kostarike igraće svoju 104. utakmicu u dresu reprezentacije. Tako će postati rekorder po broju odigranih utakmica.  Krstajić: Spavam mirno, tim znam već pet dana.  Mladen Krstajić, selektor reprezentacije Srbije, tvrdi da nema nijednu dilemu oko tima i da već nekoliko dana zna ko će od prvog minuta na teren u meču sa Kostarikom, koji se igra sutra od 14 časova po našem vremenu u Samari na „Kosmos areni“.  Selektor Srbije Mladen Krstajić poručuje da je atmosfera u ekipi odlična pred prvu utakmicu na Mundijalu, koja je bitna kao i ostale dvije u grupi. "Bilo bi neozbiljno da izdiktiram tim u ovom momentu, ali je manje-više to poznato".

Fudbal 16.06.2018 | 17:30
SP: "Bane obara rekord, da mu uljepšamo dan!"
"Ako Bog da Bane će sutra da obori rekord. Suvišno je govoriti o njemu. Želimo da pobedom i njemu ulepšamo dan“, rekao je selektor Mladen Krstajić.

Aleksandar Kolarov je takođe pohvalio bivšeg kapitena.

"Lepo je što će Bane da postavi rekord, tako da niko neće moći da ga stigne. On je jedan od lidera ove ekipe. Zaslužio je taj rekord“, kaže Kolarov.

Najviše nastupa u reprezentaciji Jugoslavije/Srbije:

103 - Dejan Stanković

103 - Branislav Ivanović

102 - Savo Milošević

85 - Dragan Džajić

84 - Dragan Stojković

"Spavao sam mirno, spavaću i večeras, jer je ekipa odradila odlično pripreme. Što se tiče sastava nemam dilemu, znam ga već pet dana. Sastav uostalo verovatno znate bolje od mene, bilo bi neozbiljno da ga sada diktiram“, samouveren je bio Krstajić.

On ne smatra da je hendikep to što će u takmičarskim mečevima debitovati baš na Svetskom prvenstvu.

"Ne odvajam utakmice na takmičarske i prijateljske. Da li sam iskusan ili neiskusan trener... Nemam problem, jer su igrači profesionalci. Čista mi je savest, dobro radimo i to su stvari koje me čine srećnim. Za sve utakmice ih spremam na isti način. Kod mene može sve van terena, opušteni smo, drugari, a na treningu nema pardona, tu mora da se odgovori na sve zahteve. Čast mi je što ću biti na klupi baš na Mundijalu“.

Krstajić se još jednom osvrnuo na rad tokom priprema.

"Možemo da budemo zadovoljni sa radom tokom prethodne tri nedelje. Nije lako da igrači posle napornih sezona i kratke pauze ponovo počnu pripreme. Napravili smo dobar uvod za ono što nas očekuje. Zadovoljan sam odnosom i na terenu i van njega“.

On nije želeo da nameće pritisak ekipi pričom o podmlađivanju.

"Nismo se bavili time da li je tim mlađi ili ne. Doveli smo tim koji je najbolji. Ima još igrača koji mogu da budu ovde, ali pravila su takva. Mitrović i Sergej su momci koji se dokazuju, pokušavaju mnogi da stave pritisak na njih, ali oni su koncentrisani i znaju šta ih očekuje i šta treba da urade“.

O Kostariki je pričao biranim rečima.

"Bitan mi je ovaj meč, kao i naredna dve. Da probamo da se domognemo drugog kruga. Poštujemo Kostariku kpliko i Švajcarsku i Brazil. Ali, uvek može da se desi nešto nepredvidivo. Neće nas zavarati rezultati Kostarike u prijateljskim mečevima. Pratili smo je poslednji par meseci, znamo sve njihove mane i vrline“.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar