СП - Коларов: Сутра ћемо сазнати истину!

И биће на нашој страни! Александар Коларов, капитен репрезентације Србије, позвао је своје саиграче да против Костарике изађу на терен хладне главе, да уживају у фудбалу и покушају да остваре победу у премијерном мечу на Светском првенству.

Фудбал 16.06.2018 | 16:30
СП - Коларов: Сутра ћемо сазнати истину!
Коларов: Најтежи могући меч, али знамо ко смо. Капитен Србије поштује Костарику и поручује пред први меч на Мундијалу да је најважније да буду тим. "Ако будемо прави као људи, а тако је било до сада, направићемо нешто. Коректни и поштени једни према другима".

"Ово је најбитнија утакмице у последњих неколико година. Она ће нам направити увод за дуел са Швајцарском која је заправо изузетно важна да даљи расплет на Мундијалу. Очекујем позитиван исход. Капитенска трака ми није отежавајућа околност. Пренећу играчима поруку да буду растерећени, да уживају у фудбалу, јер смо овде дошли заслужено. Успех је што смо на Светском првенству, али идемо даље, нећемо само тиме да се задовољимо“, рекао је Коларов.

Да ли је проблем што ће у тиму бити играча који дебитију?

"Може, а и не мора да буде проблем што ће неки дебитовати. Терен је једна велика истина и надам се да ће она сутра да буде на нашој страни. Верујем да, ипак, неће бити проблема с искуством сутра, ко је овде он је то и заслужио“.

Шта све знате о Костариканцима?

"Играју јаку одбрану, брзи су, поштојум екипу која је играла у четвртфиналу Светског првенства. Они сада знају како се играју такве утакмице. Нећу да спомињем имена играча, па да испадне да се њих плашимо. Гледали смо клипове сваког фудбалера. Знамо да је Руиз технички најквалитетнији, али нисмо специјално само за њега правили одбрану. Пријатељске утакмице су биле добри тестови, али нису добар показатељ. Они су изгубили последње две утакмице, али ја ипак, очекујем најтежи могићи меч с њима“.

Да ли је „левица“ још запета?

"Био бих срећан када бих дао гол, али бих био бих још срећнији да то учини неко други и да ми победимо“, закључио је леви бек Роме.

Још само један дан дели фудбалску репрезентацију Србије од првог меча на Светском првенству у Русији.

У недељу од 14 часова у Самари "орлови" играју против Костарике.

Капитен Србије Александар Коларов истиче да ће то бити велики изазов, али и да зна шта "орлови" могу.

"Имамо велико поштовање за Костарику, то је екипа која је играла четвртфинале на прошлом Светском првенству. Очекујем много тешку утакмицу, али смо уверени у свој квалитет",рекао је Коларов новинарима у Русији.

Костарика није бележила добре резултате током припрема, а Коларов је навео да то не сме да завара.

"Мислио сам да ће Мароко да добије Иран на основу припремних утакмица, али... Пријатељске утакмице су били добри тестови, али нису прави показатељ шта ће се дешавати на Светском првенству. Сигурно ће то бити друга Костарика и очекујемо најтежи могући меч".

Он је навео да је премијерни дуел на Мундијалу важан и за наредне које следе, против Швајцарске и Бразила.

"Утакмица са Костариком ће да покаже колико ће нам бити битне наредне са Швајцарском и Бразилом. Који год резултат да буде, резултат дуела са Швајцарском ће бити круцијалан", рекао је Коларов.

Капитен зна да Србија у свом тиму има играче који добро знају да се носе на утакмицама на великим такмичењима, али и млађе, неискусне.

"То може, али да не мора да буде проблем. Не припремају утакмицу попут мене или другуг искусног играча. Терен је велика истина која ће, надам се, бити на нашој страни. Играчи који буду изашли на терен заслужују овако велико такмичење, својим квалитетом, личношћу и понашањем".

Капитенску траку преузео је недавно од Бранислава Ивановића и то не види као отежавајућу околност.

"Трака ми даје елан да дам највише од свих, да будем пример. Играчима ћу пренети поруку да ментално буду растерећени јер је ово шанса да представљамо своју државу. Нек уживају у фудбалу, ово је такмичење на које смо заслужено дошли и направили успех, али се нећемо задовољити самим доласком", рекао је Коларов.

Он је навео да се нада да ће Ивановић играти толико утакмица за национални тим да нико не може да га стигне по томе.

"Бане је играч који је много донео репрезентацији и надам се да ће поставити тај рекорд који нико неће моћи да престигне. Он је лидер ове репрезентације већ десетак година", рекао је Коларов о Ивановићу, који ће ако буде играо против Костарике, постати играч са 104. наступа, највише у репрезентацији Србије.

"КО ГОД ДА ДА ГОЛ, САМО ДА ПОБЕДИМО"

Капитен је навео да би био срећан ако би био стрелац против Костарике, али да је важније да Србија победи, ко год да се упише у стрелце.

"Било ко да га да, само да победимо. Много је битнији тимски дух од личних задовољстава. Ако будемо прави као људи, а тако је било до сада, направићемо нешто. Ако будемо коректни и поштени једни према другима", навео је Коларов.

Србија ће у недељу од 14.00 играти са Костариком у првом мечу групе Е.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар