SP - Kolarov: Sutra ćemo saznati istinu!

I biće na našoj strani! Aleksandar Kolarov, kapiten reprezentacije Srbije, pozvao je svoje saigrače da protiv Kostarike izađu na teren hladne glave, da uživaju u fudbalu i pokušaju da ostvare pobedu u premijernom meču na Svetskom prvenstvu.

Fudbal 16.06.2018 | 16:30
SP - Kolarov: Sutra ćemo saznati istinu!
Kolarov: Najteži mogući meč, ali znamo ko smo. Kapiten Srbije poštuje Kostariku i poručuje pred prvi meč na Mundijalu da je najvažnije da budu tim. "Ako budemo pravi kao ljudi, a tako je bilo do sada, napravićemo nešto. Korektni i pošteni jedni prema drugima".

"Ovo je najbitnija utakmice u poslednjih nekoliko godina. Ona će nam napraviti uvod za duel sa Švajcarskom koja je zapravo izuzetno važna da dalji rasplet na Mundijalu. Očekujem pozitivan ishod. Kapitenska traka mi nije otežavajuća okolnost. Preneću igračima poruku da budu rasterećeni, da uživaju u fudbalu, jer smo ovde došli zasluženo. Uspeh je što smo na Svetskom prvenstvu, ali idemo dalje, nećemo samo time da se zadovoljimo“, rekao je Kolarov.

Da li je problem što će u timu biti igrača koji debitiju?

"Može, a i ne mora da bude problem što će neki debitovati. Teren je jedna velika istina i nadam se da će ona sutra da bude na našoj strani. Verujem da, ipak, neće biti problema s iskustvom sutra, ko je ovde on je to i zaslužio“.

Šta sve znate o Kostarikancima?

"Igraju jaku odbranu, brzi su, poštojum ekipu koja je igrala u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Oni sada znaju kako se igraju takve utakmice. Neću da spominjem imena igrača, pa da ispadne da se njih plašimo. Gledali smo klipove svakog fudbalera. Znamo da je Ruiz tehnički najkvalitetniji, ali nismo specijalno samo za njega pravili odbranu. Prijateljske utakmice su bile dobri testovi, ali nisu dobar pokazatelj. Oni su izgubili poslednje dve utakmice, ali ja ipak, očekujem najteži mogići meč s njima“.

Da li je „levica“ još zapeta?

"Bio bih srećan kada bih dao gol, ali bih bio bih još srećniji da to učini neko drugi i da mi pobedimo“, zaključio je levi bek Rome.

Još samo jedan dan deli fudbalsku reprezentaciju Srbije od prvog meča na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

U nedelju od 14 časova u Samari "orlovi" igraju protiv Kostarike.

Kapiten Srbije Aleksandar Kolarov ističe da će to biti veliki izazov, ali i da zna šta "orlovi" mogu.

"Imamo veliko poštovanje za Kostariku, to je ekipa koja je igrala četvrtfinale na prošlom Svetskom prvenstvu. Očekujem mnogo tešku utakmicu, ali smo uvereni u svoj kvalitet",rekao je Kolarov novinarima u Rusiji.

Kostarika nije beležila dobre rezultate tokom priprema, a Kolarov je naveo da to ne sme da zavara.

"Mislio sam da će Maroko da dobije Iran na osnovu pripremnih utakmica, ali... Prijateljske utakmice su bili dobri testovi, ali nisu pravi pokazatelj šta će se dešavati na Svetskom prvenstvu. Sigurno će to biti druga Kostarika i očekujemo najteži mogući meč".

On je naveo da je premijerni duel na Mundijalu važan i za naredne koje slede, protiv Švajcarske i Brazila.

"Utakmica sa Kostarikom će da pokaže koliko će nam biti bitne naredne sa Švajcarskom i Brazilom. Koji god rezultat da bude, rezultat duela sa Švajcarskom će biti krucijalan", rekao je Kolarov.

Kapiten zna da Srbija u svom timu ima igrače koji dobro znaju da se nose na utakmicama na velikim takmičenjima, ali i mlađe, neiskusne.

"To može, ali da ne mora da bude problem. Ne pripremaju utakmicu poput mene ili drugug iskusnog igrača. Teren je velika istina koja će, nadam se, biti na našoj strani. Igrači koji budu izašli na teren zaslužuju ovako veliko takmičenje, svojim kvalitetom, ličnošću i ponašanjem".

Kapitensku traku preuzeo je nedavno od Branislava Ivanovića i to ne vidi kao otežavajuću okolnost.

"Traka mi daje elan da dam najviše od svih, da budem primer. Igračima ću preneti poruku da mentalno budu rasterećeni jer je ovo šansa da predstavljamo svoju državu. Nek uživaju u fudbalu, ovo je takmičenje na koje smo zasluženo došli i napravili uspeh, ali se nećemo zadovoljiti samim dolaskom", rekao je Kolarov.

On je naveo da se nada da će Ivanović igrati toliko utakmica za nacionalni tim da niko ne može da ga stigne po tome.

"Bane je igrač koji je mnogo doneo reprezentaciji i nadam se da će postaviti taj rekord koji niko neće moći da prestigne. On je lider ove reprezentacije već desetak godina", rekao je Kolarov o Ivanoviću, koji će ako bude igrao protiv Kostarike, postati igrač sa 104. nastupa, najviše u reprezentaciji Srbije.

"KO GOD DA DA GOL, SAMO DA POBEDIMO"

Kapiten je naveo da bi bio srećan ako bi bio strelac protiv Kostarike, ali da je važnije da Srbija pobedi, ko god da se upiše u strelce.

"Bilo ko da ga da, samo da pobedimo. Mnogo je bitniji timski duh od ličnih zadovoljstava. Ako budemo pravi kao ljudi, a tako je bilo do sada, napravićemo nešto. Ako budemo korektni i pošteni jedni prema drugima", naveo je Kolarov.

Srbija će u nedelju od 14.00 igrati sa Kostarikom u prvom meču grupe E.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar